El celler de Sant Pere de Ribes Torre del Veguer (DO Penedès) participa en dos projectes d’investigació que s’estan realitzant sota la supervisió del Departament d’Investigació de la Comunitat Europea, amb seu a Brussel·les i en el marc del programa Investigació per al benefici de petites i mitjanes empreses. Concretament, es tracta dels projectes Vitispec i Ultrafinewine.
Segons l’enòloga i copropietària de Torre del Veguer, Marta Estany, totes dues iniciatives d’investigació punta tenen com a finalitat conèixer millor les propietats del vi durant la seva elaboració i durant el seu envelliment. Els estudis, que s’allargaran per espai de dos anys, utilitzen tècniques que permetin estalviar temps en l’obtenció dels resultats. També es busquen que els resultats siguin assequibles per a les PIMES.
El projecte Vitispec es va posar en marxa el mes de setembre de l’any passat. Ultrafinewine es va iniciar ara fa un any, el gener del 2010. La duració de cada un d’ells és de dos anys.
Durant aquest mes de febrer se celebren reunions de tots dos projectes amb participants de França, Anglaterra, Irlanda, Islàndia, Suècia, Alemanya i Espanya, en el Centre d’Innovació i Recerca Industrial i Sostenible Iris del Parc Mediterrani de la Tecnologia.
Nous vins de Torre del Veguer
Segons l’enòloga i copropietària de Torre del Veguer, Marta Estany, totes dues iniciatives d’investigació punta tenen com a finalitat conèixer millor les propietats del vi durant la seva elaboració i durant el seu envelliment. Els estudis, que s’allargaran per espai de dos anys, utilitzen tècniques que permetin estalviar temps en l’obtenció dels resultats. També es busquen que els resultats siguin assequibles per a les PIMES.
El projecte Vitispec es va posar en marxa el mes de setembre de l’any passat. Ultrafinewine es va iniciar ara fa un any, el gener del 2010. La duració de cada un d’ells és de dos anys.
Durant aquest mes de febrer se celebren reunions de tots dos projectes amb participants de França, Anglaterra, Irlanda, Islàndia, Suècia, Alemanya i Espanya, en el Centre d’Innovació i Recerca Industrial i Sostenible Iris del Parc Mediterrani de la Tecnologia.
Nous vins de Torre del Veguer
Després d’esgotar en un tres i no res el seu escumós Muscat Marta, Torre del Veguer va treure al mercat el passat mes de desembre Eclèctic 2008: un nou cupatge centrat en la varietat cabernet sauvignon (70%) que es completa amb petite syrah (25%) i merlot. Ara aquest celler de Sant Pere de Ribes prepara la nova anyada del seu vi negre insígnia, el gran reserva Raïms de la Immortalitat 2005. En el termini d’un mes també és previst que es comercialitzi una altra novetat, un escàs muscat fermentat en bóta del qual només s’ha elaborat una primera anyada d’unes 1.000 ampolles.
D’altra banda, Torre del Veguer continua analitzant els primers resultats de les seves vinyes de Bolvir de Cerdanya. A la darrera verema van entrar al celler la primera collita de pinot noir i müller thurgau.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada