dimarts, 1 de febrer del 2011

El centre enoturístic de Mas Tinell



Heretat Mas Tinell ha anunciat avui dimarts una inversió de 4 milions d'euros en un centre enoturístic que s'aixeca al costat del seu celler vilafranquí. El centre, que impulsa l'empresari Manuel Valderrama, Blanca, inclou un hotel amb encant de Cinc Estrelles Luxe. Les seves onze habitacions, una d'elles una suite presidencial de 70 m2, es sitúen en el nivell superior, sobre una sala d'envelliment de vi negre amb capacitat per a un parc de 200 bótes i un centre de convencions per a 160 persones. El projecte també inclou una sala de tastos i una botiga. Es va començar a projectar fa sis anys i s'espera inaugurar a principis de l'estiu del 2012. La sinuosa edificació, que es mimetitza amb el paisatge i que s'inspira en les ampolles de cavai les bombolles, destaca por una coberta de ceràmica vidriada i per les seves gelosies. És obra de l'estudi GCA. Tot i recordar l'arquitectura del celler Ysios de Laguardia (Santiago Calatrava) o la de les Caves Gramona de Sant Sadurní d'Anoia (Josep Vendrell), els seus dissenyadors neguen qualsevol analogia. Aquest és el quart negoci hoteler de Manuel Valderrama, propietari dels dos hotels Bonanza de Calvià i de l'Olivia Plaza de la plaça de Catalunya de Barcelona. També va ser el promotor del polèmic hotel del Palau de la Música. Mas Tinell, que ha tancat el 2010 amb una facturació d'1'34 milions d'euros després d'haver crescut un 2,5% el 2010 i una producció de 300.000 ampolles, ha tingut fins a tres enòlegs en els últims anys, i diversos gerents des de la marxa de Joan Ignasi Soldevilla. L'actual gerent és Jordi Rocafort Margarit. Creieu que el centre enoturístic recorda Ysios o les noves caves de Gramona? Us adjunto les fotos dels tres projectes (la primera foto és d'Ysios, la segona de Gramona i la de sota és la imatge virtual del centre enoturístic de Mas Tinell).

4 comentaris:

  1. A primer cop d'ull no m'agrada gaire, peró es un projecte molt interessant i espero que exitós per l'economia del Penedes i per tot plegat. Invertir en art o arquitectura es "un valor segur" el que queda i perdura : el romànic, el modernisme, Gaudí etc.
    Aquí deixo aquest enllaç per mirar i criticar:http://www.flickr.com/groups/1648318@N22/

    Àngela LLop.

    ResponElimina
  2. Sr, Francàs no em sona que comentés ni a la xarxa ni en paper la semblança de Celler Batlle amb Ysios ( que és anterior) és que s'ha tornat també crític d'arquitectura?? Que bodegues i caves utilitzin simbologia del vi per a les seves construccions no és lògic i fins i tot saludable?
    Per altra banda estic totalment d'acord amb l'Àngela Llop quan diu que serà un projecte molt exitòs per l'economia del Penedès. Que un emprenedor en temps de crisi s'aventuri a un projecte arriscat com aquest fa que es mereixi tot el meu respecte.De les meves èpoques l'universitat recordo que em parlaven del "valor afegit" , crear llocs de treball n'és un i de molt important. No n'he vist cap referència al seu article.Juguem a ésser constructius o destructius?

    Salut!

    ResponElimina
  3. Sr. Mas de Xaxàs. És molt meritori que la iniciativa privada, amb el que està caient, inverteixi en enoturisme, i més al Penedès. Segurament la iniciativa serà molt positiva per a un Penedès que busca més prestigi. La suma d'esforços (on destaca el Wine Resort de Can Bonastre, que coneix prou bé) i la coordinació de l'oferta, ara més aviat minsa, farà que el Penedès es consolidi com a primera regió enoturística d'Espanya. D'altra banda, no se m'ha passat mai pel cap convertir-me en crític d'arquitectura, tot i que hi ha altres professionals del periodisme que han exercit especialitzacions sense cap mena de formació prèvia. Les semblances que veig entre els tres cellers que cito són compartides per més gent.

    Salut

    ResponElimina
  4. Visca la imaginació! no creieu que tot plegat és massa literal... falta aprofundiment de l'arquitecte en el treball de conceptualització alhora de pensar la nova arquitectura del vi. I que consti que felicito al sr Valderrama per la iniciativa, a qui no felicitaré pas és a l'arquitecte que ha sabut vendre aquesta idea.

    un enoturístic

    ResponElimina