dissabte, 26 febrer de 2011

Casa Sala 2005, un molt bon cava



Aquest divendres he tingut ocasió de tastar a Casa Sala (Sant Quintí de Mediona) la nova anyada, la segona, del buc insígnia de Freixenet juntament amb el Reserva Real. Es tracta del Casa Sala 2005, que es començarà a comercialitzar a mitjan mes que ve a un preu que se situa al voltant dels 30 euros. L'enòleg, Josep Bujan, ha variat notablement el cupatge d'un cava que abandona la corpulència i evolució de la primera anyada (2004) per guanyar en finura i elegància.  De fet, la primera anyada és, en paraules de Bujan, "un cava complex de llarga criança amb sabors d’autòlisi i de certa maduresa gràcies al tap de suro fet servir en el tiratge. Aromes a fruits secs, a torrats, a panses, recordant el llevat autòcton utilitzat. Especial per a amants del cava fet a la manera antiga". La base del Casa Sala 2005 és la parellada (75%), que es completa amb xarel·lo. El color pàlid vi brillant és força sorprenent per tractar-se d'un cava vell. Bujan assegura que ha volgut canviar el cupatge en funció de l'anyada (vintage) amb la voluntat de crear expectació entre els consumidors. El Casa Sala 2005 és un molt bon cava. Casa Sala és un retorn als origens, és una rèplica del primer Brut Nature de Freixenet Casa Sala. En paraules del president d'honor de Freixenet, Josep Ferrer, que ha superat satisfactoriament una recent operació a la vista:

“Aquest cava és la resposta de Freixenet a un deute històric. Un projecte inspirat en el sentiment de gratitud envers aquelles persones que van fer possible el naixement de la nostra empresa. Una tornada als orígens. Al lloc on els meus pares, amb els meus avis, van elaborar les primeres ampolles de Freixenet. Tot va començar a Casa Sala fa més de cent anys”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada