dimecres, 2 de febrer del 2011

El FòrumVi, del Fòrum Gastronòmic de Girona, escalfa motors


El FòrumVi, del Fòrum Gastronòmic de Girona, ja escalfa motors. A continuació us adjunto el programa, que incorpora interessants intervencions. La fotografia és del Fòrum Gastronòmic de Girona.

FòrumVi

Què és?

El FòrumVi és una de les marques històriques del Fòrum Gastronòmic. El Fòrum crea, en totes les seves edicions, un veritable univers del vi, destinant-hi espais i activitats. El FòrumVi és per a professionals de tota mena, enòlegs, viticultors, mestres cellerers, cavistes, sommeliers, cambrers de vins i distribuïdors, crítics, experts i apassionats pel vi.



El tema: Principis, tendències i tast de vins sostenibles
A cada edició del Fòrum Gastronòmic, el món del vi gaudeix d’un seguit de sessions, en format de classe, taula rodona, diàleg o tast, conduïdes per experts i especialistes de cadascun dels temes escollits. En consonància amb el conjunt de la programació, cada any, el Fòrum Vi es fa ressò de les tendències d’actualitat i reflecteix els valors amb què el Fòrum es compromet. Aquest any, el FòrumVi prestarà especial atenció a tots aquells aspectes de la viticultura sostenible, donant la paraula a un ampli ventall de propostes que van dels vins naturals als ecològics o biodinàmics.



Espais
Sota el nom FòrumVi es realitzaran sessions de tast de 70 minuts de durada que tindran lloc a l’Ateneu 2 del primer pis, amb una capacitat per a 90 persones. L’accés a les sessions del FòrumVi tindran un cost de 20€ si la compra es fa de forma anticipada.
El Mercat del Vi és un espai en el que els petits productors mostraran i comer-cialitzaran els seus vins. Tanmateix, una de les novetats d’aquesta edició és
l’Aula del Vi, ubicada al Mercat del Vi i amb una capacitat per a 30 persones on els expositors podran realitzar presentacions i demostracions. Es tracta d’una oportunitat única per consolidar la imatge de marca durant la participació al Fòrum. Veure programa activitats Aula del Vi.

El programa


DILLUNS 21 DE FEBRER

ATENEU 2   

11:30 -12:30     Tast de vins dolços del Rosselló i xocolates
        Perpignan Mediterranée
    El Rosselló és terra de vins dolços per excel·lència, Rivesaltes, Banyuls i Maury són noms mítics que formen parella indissoluble amb la xocolata a l’enogastronomia dolça.

13:00 -14:00     Una experiència gastronòmica d’origen magmàtic
Amb la col·laboració de Pepe Solla i Xosè T. Cannas
 Magma de Cabreiroá
Es tracta d’una aigua d’agulla d’origen magmàtic, d’un dels manantials més singulars d’Europa, al cor de Galícia. L’aigua capaç d’estimular el sentit del gust gràcies a les seves fines bombolles de carbònic natural. Experiència única amb cuiners d’excepció.


ATENEU 2 – FòrumVi (20€)

16:15 - 17:30    FòrumVi - Varietats retrobades, terroir i innovació. 
César Cánovas (Monvínic, Barcelona), Gerard Jané (Jané Ventura, El Vendrell), Col·lectiu 10 sentits, Mariona Parals (Celler Roig Parals, Mollet de Peralada)
Un tast de vins elaborats amb varietats retrobades als Països Catalans. Singulars, vins d’autor, fruit del terroir i la innovació, varietats autòctones de vinyes velles, elaborats seguint preceptes de la viticultura sostenible.


18:45 - 20:00    FòrumVi - Galícia, el minifundi atlàntic
Xoan Cannas (Pepe Vieira, Raxo), José Luís Mateo (Bodegas Quinta da Muradella), Luís Anxo Rodríguez Bodegas Luís Anxo Rodríguez), Rodrigo Méndez (Bodegas Forjas del Salnés)
Tast de vins elaborats amb varietats autòctones gallegues. Vins heroics, de petites produccions, climatologia i terrers extrems. Vins sostenibles, de forta personalitat atlàntica, reconeguts internacionalment i elaborats per “colleteiros” autèntics.


DIMARTS 22 DE FEBRER

ATENEU 2   

11:30 -12:30    Tast de vins de Malvasia i formatges de Lanzarote
Enric Canut (Mestre formatger) Paco Fabelo (formatger) i Ignacio Valdera (enòleg)
Saborea Lanzarote
L’illa de Lanzarote és un oasi de desenvolupament sostenible. S’hi cultiven vinyes de malvasia autòctona en condicions extremes de viticultura. Marida perfectament amb els  extraordinaris formatges de cabra objecte de nombrosos  reconeixements.

13:00 -14:00    El cava i els seus maridatges. 
Agustí Torelló Mata
Factors que marquen la diferència, criança i licor d’expedició seran el fil conductor del tast. Tast de 5 caves maridats amb 5 grans productes, de la mà d’un dels homes que ha revolu-cionat el cava.



ATENEU 2 – FòrumVi (20€)

16:15 - 17:30    FòrumVi - Vinyes, terra i homes, escoltant la natura
Josep Roca (El Celler de Can Roca, Girona)
Un tast únic de vins amb ferms valors sostenibles. Vins elaborats sota els preceptes de la biodinàmica o de l’ agricul-tura ecològica. Vins naturals i de pagès, la senzillesa del terroir. Vins que han estat creats i elaborats per homes i dones de manera tradicional, i que avui representen una manera d’entendre el vi i el seu futur global.

18:45 - 20:00    FòrumVi - Vins naturals, compromís i mètodes ancestrals
Philippe Pinoteau (Le Baratin, París), François Morel (revista Le Rouge et le Blanc, París) , Eric Pfifferling (Domaine de l’Anglore, Tavel), Jean-François Nicq. (Domaine Les Foulards Rouges, Montesquieu des Albères)
   
Una manera  d’entendre el vi recent al nostre país però amb gran recorregut a França, especialment al Rosselló. Vins de caràcter imprevisible, que exigeixen precisió i exactitud en la seva elaboració, i que provoquen opinions oposades  entre experts i aficionats al vi. Enòlegs, experts i viticultors en debat obert i tastat.



DIMECRES 23 DE FEBRER



ATENEU 1

13:00 – 14:00     Suro i maridatges: el suro des de l’aperitiu a la sobretaula
    Institut Català del Suro amb la col·laboració de Cuina de l’Empordanet i Vins Grau
El suro és un producte natural, ecològic, renovable i reciclable. De la mà de l’Institut Català del Suro, Cuina de l’Empordanet i Vins i Licors Grau, coneixerem els diversos tipus de suro i tastarem grans productes gastronòmics tapats amb suro.



Concurs Millor Sommelier Català 2011
El Concurs al Millor Sommelier Català 2011, organitzat per l’Associació Catalana de Sommeliers, tindrà lloc al Fòrum Gastronòmic. La disputaran un total de 20 finalistes. La final se celebrarà el dimecres 23 de febrer a la sala de cambra de l’Auditori. Es tracta d’una prova pràctica en la que els finalistes s’enfronten a quatre proves. Un cop finalitzada la deliberació del Jurat es procedirà al lliurament de premis.


Tota la informació a:  HYPERLINK "http://www.forumgirona.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada