dijous, 24 de febrer del 2011

Tòfones, vins del Garraf i la cuina de Negrefum


Slow Food del Garraf i l’Associació de Viticultors del Massís del Garraf van acostar dijous passat al restaurant Negrefum de Vilanova i la Geltrú "el món misteriós i hedonista de la tòfona, aquest fong carnós i aromàtic que desperta les més altes passions entre gastrònoms de tot arreu". Segons Slow Food, "ha arribat l’hora d’aparellar la tradició mil·lenària dels vins del Garraf acaronats per la brisa del mar i el terreny calcari amb l’aroma exquisida de les tòfones madures, quan per una banda arriba el punt culminant de la temporada del fong i de l’altra els nostres vins assoleixen els justos nivells de popularitat que es mereixen". El maridatge, que va incloure pans del forner vilanoví Jordi Morera (L’Espiga d’Or), va omplir l’establiment. La vetllada es va iniciar amb una llarguíssima introducció del tofonaire Bautista Pastor. La xef Núria Lucas va oferir catalana amb tòfona de Cal Fusteret, crema de blat de moro amb remolatxa i oli de tòfona, parmentier de patata trufada amb ou poché i hamburguesa de maires trufada amb crema de carbassa amb oli de tòfona. Les postres van ser una trilogia de xocolata (70 - 40 -  30) amb oli de tòfona i pebre rosa. Tot plegat es va regar amb les gammes més altes d’alguns cellers del Garraf: l’escumós de sumoll amb DO Penedès de Can Ramon, Caus Lubis 1999 de Can Ràfols dels Caus, Raïms de la Immortal·litat 2000 de Torre del Veguer, el Xarel·lo Finca de Viladellops i l’Escumós Dolç de Malvasia Ancestral de Vega de Ribes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada