dimecres, 23 de febrer del 2011

Avgvstvs Xarel·lo 09, a la tercera ha anat la vençuda


AVGVSTVS XAREL·LO 2009
Cellers Avgvstvs Forvm


Finca de procedència: Procedeix d’una part d’una petita finca a la zona dels Arquets, al terme de Sant Jaume dels Domenys (Baix Penedès)
DO:  Penedès
Varietats i verema: 100%  xarel.lo (collit a mitjan mes de setembre)
Superfície  utilitzada del total de la finca: 1 ha. aproximadament
Rendimient per hectàrea: 6 -7.000 Kgs  aproximadament

ELABORACIÓ:

Temps de maceració: No
Temps de fermentació:  10 dies
Tipus de fermentació: En bóta (100%)  sense malolàctica
Temperatura de fermentació:  18-19 ºC
Criança:  Elaborat en bótes de 300 litres de roure nou francès. Sols estarà en bótes 1,5 mesos i després farà una criança amb mares en dipòsit d'inoxidable durant 2 mesos. D'aquesta manera aconseguim un vi amb l'estructura d'un fermentat en bóta, el volum del treball en mares i la frescor d'un fermentació controlada. Amés, en anar perdent la frecor de la juventud, evoluciona bé a l'ampolla durant cert temps.
Data d'embotellat: 2 de febrer del 2010
Temps d’envelliment a l’ampolla: Surt al mercat acabat d’embotellar, però veiem que té una evolució bona a l'ampolla.

DADES TÈCNIQUES:

Grau alcohòlic: 13,1 %
pH: 3,12
Acidesa total: 5, 7  g/L (tartàric)
Ben conservat millorarà els propers:  2 anys, però acabat d’embotellar també té el seu interès.
Formats disponibles: 75 cl.
Producció:  3.300  ampolles de 75 cl.
P.V.P. aproximat:  15-16 €

Nota de tast:  D’agradable color daurat lleuger amb tons verdosos, en aquest vi destaquen tons a fruites com la poma, plàtan i una sèrie de notes cítriques i florals, que aniran evolucionant donant també herba fresca a mesura que la frescor ja no domini tant. En boca és potent, golós i sobretot molt gustós. La presència cítrica també es present a la boca, però de forma elegant i respectuosa.
Gastronomia:  És ideal per plats de peix i marisc, però a la vegada marida bé amb carns blanques, fruits secs i formatges grassos i cremosos.

Temperatura de servei: Servir a  6-8º

Comentari personal: A la tercera ha anat la vençuda. Amb la tercera anyada d’aquest xarel·lo 100%, al celler de Sant Vicenç de Calders dirigit pels Roca han trobat la fórmula encertada. L’han clavat. Han reduït criança en bóta de roure francès i han treballat millor les mares refusant la malo. El resultat és més fruita i flors, més elegància i més càrrega aromàtica. El mes de març ja treuen el vi de l’anyada 2010 seguint la línia del vi del 2009, que ha guanyat maduresa en ampolla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada