divendres, 25 febrer de 2011

Avgvstvs Xarel·lo i Chardonnay 2010


Aquest divendres he tingut ocasió de tastar la nova anyada del xarel·lo d'Avgvstvs Forvm (2010) al seu celler de Sant Vicenç de Calders (El Vendrell). Continua en l'encertada línia iniciada amb l'anyada del 2009. La fusta només és unaa pinzellada en un vi on sobresurten les aromes primàries a fruites (poma) i les minerals i iodades. És un molt bon exemple del bo i millor dels xarel·los del Penedès. Acte seguit he tastat el primer xarel·lo que van elaborar, el de l'anyada 2008, però en format 37,5 cl. L'evolució ha estat positiva. Sobresurten les notes de poma compotada amb un fons de mel. Destaca més en boca, on presenta una destacada estructura glicèrica, que en nas. També he tingut ocasió de tastar en exclussiva, però en aquest cas del dipòsit, la nova anyada (també 2010) del buc insígnia de la casa, el Chardonnay. Tot i que ara es percep el sulfurós, el tractament de la fusta nova francesa és excel·lernt en un vi que és rodó, fruitat (pinya tropical), expressiu i glicèric. Potser es tracta d'una de les anyades amb més concentració i expressivitat abans d'embotellar-se (la qual cosa es farà dilluns). Tot dinant he tastat el nou rosat de cabernet sauvignon (de color preciós i pas sedós), el merlot-syrah (jove, fruitós i llaminer) i un dels seus millors vins pel que fa a la relació qualitat-preu, l'elegant Cabernet Franc. L'anyada actual d'aquest vi, però, ja s'ha exhaurit. Ara caldrà esperar fins al juny.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada