dijous, 24 febrer de 2011

Pansa Blanca 09, la referència d'Alella


PANSA BLANCA 2009
Marquès d’Alella

Finca de procedència: Camp del Pi, Era i Gran de la  Finca Can Torres (St. Fost de Campsentelles) i Finca de Can Xec (Montornès del Vallès)
DO: Alella
Varietats i verema: 100% pansa blanca (Collida el 4-09-2009 i el 11-09-2009)
Superfície: aprox. 9 Ha.
Rendimient per hectàrea:  3.500 Kg 

ELABORACIÓ:

Temps de maceració: 9 hores
Temps de fermentació:  5 setmanes
Tipus de fermentació: En dipòsit inox i dipòsit de ciment (5%)
Temperatura de fermentació: 15ºC
Criança:  en dipòsit inox sobre les mares fines durant 3 mesos.
Data d'embotellat: 16 febrer 2010
Temps d’envelliment a l’ampolla: 6 mesos

DADES TÈCNIQUES

Grau alcohòlic: 13 %
pH: 3,27
Acidesa total: 4,8 g/L (tartàric)
Ben conservat millorarà els propers: 4-6 anys
Formats disponibles: 75 cl.
Producció: 15.000 ampolles
P.V.P. aproximat:  12 €

Nota de tast: Vi untuós amb reflexos verdosos. L’aroma és intens, franc i fruitós, fidel reflex de la pansa blanca madura. A la boca és un vi voluminós, corpulent, llarg i amb un final molt peculiar, una mica amargant, a causa de la seva elaboració.

Gastronomia: Ideal per acompanyar arrossos, peix, i formatges.

Temperatura de servei: Servir a 8-10º C.

Comentari personal: És la referència més coneguda de la DO Alella pel que fa a la pansa blanca. És un vi amb cos però molt bebible. Destaquen les notes varietals, com la d’ametlla amargant o el fonoll. La seva versatilitat gastronòmica és més àmplia que la d’alguns dels seus competidors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada