dijous, 24 de febrer del 2011
Pansa Blanca 09, la referència d'Alella
PANSA BLANCA 2009
Marquès d’Alella
Finca de procedència: Camp del Pi, Era i Gran de la Finca Can Torres (St. Fost de Campsentelles) i Finca de Can Xec (Montornès del Vallès)
DO: Alella
Varietats i verema: 100% pansa blanca (Collida el 4-09-2009 i el 11-09-2009)
Superfície: aprox. 9 Ha.
Rendimient per hectàrea: 3.500 Kg
ELABORACIÓ:
Temps de maceració: 9 hores
Temps de fermentació: 5 setmanes
Tipus de fermentació: En dipòsit inox i dipòsit de ciment (5%)
Temperatura de fermentació: 15ºC
Criança: en dipòsit inox sobre les mares fines durant 3 mesos.
Data d'embotellat: 16 febrer 2010
Temps d’envelliment a l’ampolla: 6 mesos
DADES TÈCNIQUES
Grau alcohòlic: 13 %
pH: 3,27
Acidesa total: 4,8 g/L (tartàric)
Ben conservat millorarà els propers: 4-6 anys
Formats disponibles: 75 cl.
Producció: 15.000 ampolles
P.V.P. aproximat: 12 €
Nota de tast: Vi untuós amb reflexos verdosos. L’aroma és intens, franc i fruitós, fidel reflex de la pansa blanca madura. A la boca és un vi voluminós, corpulent, llarg i amb un final molt peculiar, una mica amargant, a causa de la seva elaboració.
Gastronomia: Ideal per acompanyar arrossos, peix, i formatges.
Temperatura de servei: Servir a 8-10º C.
Comentari personal: És la referència més coneguda de la DO Alella pel que fa a la pansa blanca. És un vi amb cos però molt bebible. Destaquen les notes varietals, com la d’ametlla amargant o el fonoll. La seva versatilitat gastronòmica és més àmplia que la d’alguns dels seus competidors.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada