diumenge, 27 de febrer del 2011

Reivindicar Les Cerveres


LES CERVERES  2009

Oriol Rossell


Finca de procedència: Les Cerveres
DO: Penedès
Varietats: xarel·lo 100%
Verema: Collita manual en caixes de 20 kg i tria del raïm en taula de selecció
Superfície: 1 Ha.
Rendimient per hectàrea: 6.000 Kgs
 
Elaboració:
 
Temps de maceració: 5 hores
Temps de fermentació: 20 dies
Tipus de fermentació: En bóta (100%)
Temperatura de fermentació: 16ºC
Criança: Fermentació i criança en botes de 300 litres de roure francès de grà fi. Temps de criança de 8 mesos amb les seves pròpies mares.
 
Data d'embotellat: 13 de maig de 2010
Temps d'envelliment a l'ampolla: 6 mesos mínim
 
Dades tècniques:
 
Grau alcohòlic: 13,50%
pH: 3,25
Acidesa total: 6,5 g/L (tartàric)
Ben conservat millorarà els propers: 2 a 4 anys
Formats disponibles: 75 cl. .
Producció: 1.100 ampolles de 75 cl.
P.V.P. aproximat: 24
 
Nota de tast: Color groc daurat lleuger. L'aroma és molt intens amb notes de fruita tropical i groga (pinya i préssec). Complex, amb notes balsàmiques i herbàcies sobre un fons lleugerament fumat. Untuós i càlid en boca, però amb una bona acidesa que ens refresca i reforça les notes afruitades del vi. Vi llarg i persistent
 
Gastronomia: Degut al seu equilibri entre la untuositat i la frescor, és agradable de prendre amb formatges diversos, aus i peix cuinat. També amb arrosos cremosos.

Temperatura de servei: 10 - 12 º C

Comentari personal: Ens trobem davant un voluptuós xarel·lo no gaire conegut pel gran públic. Jo el reivindico entre els millors. A Oriol Rossell ja fa temps que van veure clara l’aposta per aquesta varietat i van dissenyar un vi corpulent però escàs. És greixós i fresc. Una molt bona interpretació de la xarel·lo combinada amb una fusta que no passa gens desapercebuda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada