En companyia dels propietaris del celler penedesenc Mas Candí i en un dia 'fruita', el 17 d'agost passat vaig visitar novament el Celler de Capçanes, on preparen vins de gamma alta que encara no he tingut oportunitat de tastar. Tampoc se'ns va oferir de tastar les quatre vinificacions per separat de la garnatxa que protagonitzen la modèlica Nit de les Garnatxes de Capçanes. Els nous president (Marcel Ferré), gerent (Joan Maria Sabaté) i la responsable de màrqueting i comunicació (enòloga Anna Rovira) ens van oferir una cata més aviat comercial que es va iniciar amb el Mas Donís Rosat 2011, un sagnat de garnatxa (80%), syrah (10%) i merlot (10%) que es va presentar no gaire fi en nas. Es van fer evidents, això sí, notes de maduixa amb nata i el sucre residual (3 grams per litre). El tast va pujar de nivell amb un vi que crec que té una gran relació qualitat-preu, el Lasendal. Vam tastar l'anyada del 2010 (85% garnatxa i la resta syrah), que es va oferir tànic però amb molta fruita. Vam continuar amb el Costers del Gravet (50% cabernet sauvignon i la resta garnatxa i carinyena): un vi de tall més clàssic, amb fruita i rodó tot i que amb una càrrega de fusta important. M'agraden especialment les noves etiquetes, amb la reproducció d'antigues escriptures de partides de vinya de Capçanes. La traca final va ser el Flor de Primavera 2010, un vi kosher elaborat amb cabernet sauvignon, garnatxa i carinyena que, en aquesta anyada, es mostra madur i rodó. Pel final vam deixar el fantàstic Cabrida 2009, una elegantíssima garnatxa 100% amb una càrrega de fruita notable. De bonic color cirera picota, és balsàmic, mineral, fresc, hedonista... El Celler de Capçanes ha iniciat una nova etapa plena d'il·lusió i els nous gestors ja afirmen que recuperaran el lloc on estaven després de la convulsa darrera etapa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada