diumenge, 5 d’agost de 2012

S'avalua l'eficiència dels productes fitosanitaris a les vinyes de la DO Penedès



Des de fa unes mesos, la Cooperativa Vitivinícola del Penedès (Covides), amb la col·laboració de les associacions de defensa vegetal ADV de la Fruita Dolça, ADV de Sant Martí Sarroca - Penedès Superior, ADV de Sant Llorenç - Penedès Superior, ADV Vitalpe i l’Ajuntament de Font-rubí, treballen en un projecte de recerca que té com a objectiu avaluar la qualitat de les aplicacions dels productes fitosanitaris a l’àmbit de la DO Penedès. En aquest projecte, que coordinen els tècnics Joan Reyes, del DAAM, i Joan Tarrida, de Covides, hi col·laboren també la Unitat de Mecanització Agrària del Departament d’Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia de la Universitat Politècnica de Catalunya, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat.
 El Consell Comarcal de l’Alt Penedès, que col·labora des de fa anys amb el sector vitivinícola de la comarca “amb l’objectiu d’assolir una millora en la producció del Raymi”, participa en aquest projecte de recerca aportant una part del finançament. La finalitat del projecte és “millorar l’eficiència de les aplicacions dels productes fitosanitaris a la vinya a partir d’un millor coneixement dels paràmetres que intervenen en el procés”. Durant els mesos en què s’està duent a terme, s’avaluarà la qualitat de les aplicacions de fitosanitaris en diferents vinyes de la DO Penedès, es quantificaran els volums mitjans d’aplicació i s’enregistraran els paràmetres de les aplicacions. Un cop es disposi dels resultats de la recerca, es podrà millorar la formació dels usuaris amb l’objectiu de reduir les pèrdues de producte i alhora millorar la seva eficiència a la vinya. Covides incorporarà el resultats d’aquest projecte de recerca als continguts del recull ‘Bones pràctiques en viticultura’, editat pel Consell Comarcal de l’Alt Penedès l’any 2010. Aquell recull va ser elaborat a partir de les experiències dels viticultors  que van participar en el projecte del Consell Comarcal “Esmorzars a les vinyes”, que va rebre el suport de l’Àrea de Promoció Econòmica de la Diputació de Barcelona, de la Unitat d’Assessorament Vitícola del Departament d’Agricultura de la Generalitat i de la mateixa cooperativa Covides.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada