24 cellers de la DO Montsant donaran a tastar els seus vins el dissabte 1 de setembre a la Rambla Nova de Tarragona. "Després de la bona
acollida que el passat novembre va tenir la iniciativa “Montsant es planta a Barcelona”,
la DO Montsant
i els seus cellers mantenen l’aposta de donar a conèixer els seus vins al
consumidor final català", segons s'ha informat des del Consell Regulador de la DO que presideix Jaume Domènech.
Aquesta mostra de vins, “Montsant
a la Rambla”, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona, s’emmarca
en la celebració dels 10 anys de la DO Montsant, una regió vitivinícola de la comarca
del Priorat que des de la seva creació l’any 2001 ha estat
excel·lentment valorada per la qualitat dels vins que s’hi elaboren.
“Montsant a la Rambla” s’iniciarà a les 11h del matí i romandrà oberta fins a les
9 de la nit. Per
un preu de 10€, els assistents rebran un copa Riedel i 5 vals de degustació per
tastar els vins dels cellers que seran presents a la mostra. Molts
d’aquests vins (blancs, negres, rosats i dolços) gaudeixen del reconeixement
dels crítics més influents, no només a nivell català i estatal sinó també en
l’àmbit internacional.
L’aposta pel mercat català
Tot i
que un 70% dels vins de la
DO Montsant es consumeixen fora de Catalunya, és també cert que
un 25% dels vins acaben en taules catalanes. En aquest sentit, Catalunya és un
bon mercat per als vins de la
DO. No obstant, des del Consell Regulador i els seus cellers
s’està fent un esforç per enfortir-hi aquesta presència, un esforç que es
tradueix en l’organització de mostres de vins com la que acollirà el proper
dissabte 1 de setembre la Rambla de Tarragona.
En
aquest sentit, un dels punts forts d’iniciaitives com aquesta rau en què són
els propis elaboradors els que apropen el producte al consumidor final, un
contacte directe que afavoreix la coneixença d’uns vins que mantenen una forta
vinculació amb la terra i amb les persones que els elaboren.
Montsant, una DO que s’ha fet gran
En 10
anys, la DO Montsant
ha passat de tenir una quinzena de cellers a prop de 60. A aquests cal sumar-hi
prop d’una cinquantena d’empreses comercialitzadores, aquelles que utilitzen
les instal·lacions d’un altre celler per elaborar-hi els seus vins amb marca
pròpia.
Actualment,
a la DO Montsant
hi ha plantades unes 1.800 hectàrees de vinya, principalment de varietats
negres com la garnatxa i la carinyena, que apleguen 2/3 parts del total.
Aquestes dues són les varietats autòctones de la DO Montsant, les que
defineixen els seus vins. Amb tot, cada cop més cellers amplien la seva gamma
de vins amb blancs, elaborats majoritàriament amb garnatxa blanca i macabeu.
Entre
negres, blancs, rosats, dolços i rancis, a la DO Montsant
s’embotellen anualment uns 5 milions d’ampolles.
Cellers participants a “Montsant a la Rambla”
Alfredo Arribas, Celler Laurona, Vinyes Domènech, Celler el Masroig,
Celler Anguera Domènech, Vins de Mas Sersal, Coca i Fitó, Mas de l’Abundància,
Cooperativa la Serra d’Almos, Baronia d’Entença, Ronadelles, Cellers Unió, Orto
Vins, Cooperativa d’Ulldemolins, Celler de Capçanes, Cingles Blaus, Celler Vendrell
Rived, Vinaterrers del Coll de Móra, Cooperativa de Cornudella, Ficaria Vins, Cellers
Cedó Anguera, Venus La
Universal, Celler Sant Rafel, Mas de les Vinyes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada