La Denominació d'Origen del Pla de Bages va
començar ahir dijous la verema amb la varietat de raïm de chardonnay, i avui
s'ha començat amb el sauvignon blanc. La la verema ve avançada respecte anys
"normals". L’onada de calor dels darrers dies ha fet que “la
velocitat d'increment de sucres s'acceleri”. A diferència d'altres regions, “la
secada no està afectant tant perquè vam tenir una primavera prou generosa
en aigua i fa 15 dies en algunes zones de la comarca van caure 40 litres
per metre quadrat. Des del Consell Regulador de la DO Pla de Bages s’ha
informat avui que “en funció de la baixada de temperatures prevista pel cap de
setmana veurem com segueixen la resta de varietats. A nivell qualitatiu cal recordar
que hem començat el mateix dia que l'any passat i el 2011 va ser un gran any”.
Si baixa l'oferta de raïm i la demanda no minva qui marcarà el preu del raïm? El pagès o els cellers elaboradors. Com va alló de l'oferta i la demanda?
ResponElimina