dijous, 23 d’agost de 2012

Novetats a Vega Aixalà


Aprofitant que es celebrava la Setmana cultural a Vilanova de Prades el 10 d’agost passat, el Celler Vega Aixalà va presentar l´anyada 2011 del vi jove i el vi blanc.  Tot l´acte es va dur a terme al Refals de la Serra, un espai enmig de la vinya de la Serra, on s´aprecien vistes de les Muntanyes de Prades, la Serra la LLena i el Montsant.  Durant l´acte es van presentar els nous vins i es van explicar les seves característiques, de la mà del Martí Magrinya (enòleg del celler) i tot seguit es van maridar els vins amb olis i productes gourmet d´Oleum Flumen de Vinaixa ( www.oleumflumen.com) i embotits i productes derivats del porc de Can Fusteret de Sant Fruitós del Bages (www.carnsfusteret.cat). La jornada es va amenitzar amb música gràcies a la col·laboració de músics molt joves de Vilanova de Prades, i es va allargar fins que es va fer de nit. Segons s’ha informat des del celler, el Vega Aixalà Blanc 2011, que va guanyar el 2on premi al Concurs de vins i caves de la DO Conca de Barberà 2012, “es caracteritza per ser un vi més càlid, degut a la maduració de l´anyada, però encara amb un punt cítric al rerefons i molt marcada l´acidesa que hi aporta l’alçada de les vinyes del celler. Del Vega Aixalà Jove 2011 es va destacar que “és un maceració carbònica voluminós i fresc, on hi predominen tant en boca, com en nas les fruites vermelles molt madures i els làctics. Un vi amable i presuasiu, així ho diuen els experts, i un altre cop, molt marcat per l´acidesa que caracteritza al celler”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada