Aprofitant que es celebrava la Setmana cultural a Vilanova de Prades el 10
d’agost passat, el Celler Vega Aixalà va presentar l´anyada 2011 del vi jove i
el vi blanc. Tot l´acte es va dur a
terme al Refals de la Serra, un espai enmig de la vinya de la Serra, on
s´aprecien vistes de les Muntanyes de Prades, la Serra la LLena i el Montsant. Durant l´acte es van presentar els nous vins i
es van explicar les seves característiques, de la mà del Martí Magrinya (enòleg
del celler) i tot seguit es van maridar els vins amb olis i productes gourmet
d´Oleum Flumen de Vinaixa ( www.oleumflumen.com) i embotits i productes derivats
del porc de Can Fusteret de Sant Fruitós del Bages (www.carnsfusteret.cat). La
jornada es va amenitzar amb música gràcies a la col·laboració de músics molt
joves de Vilanova de Prades, i es va allargar fins que es va fer de nit. Segons s’ha informat des del celler, el Vega Aixalà Blanc 2011, que va
guanyar el 2on premi al Concurs de vins i caves de la DO Conca de Barberà 2012,
“es caracteritza per ser un vi més càlid, degut a la maduració de l´anyada,
però encara amb un punt cítric al rerefons i molt marcada l´acidesa que hi
aporta l’alçada de les vinyes del celler. Del Vega Aixalà Jove 2011 es va
destacar que “és un maceració carbònica voluminós i fresc, on hi predominen
tant en boca, com en nas les fruites vermelles molt madures i els làctics. Un
vi amable i presuasiu, així ho diuen els experts, i un altre cop, molt marcat
per l´acidesa que caracteritza al celler”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada