El Departament d’Agricultura ha informat avui que el volum total de
lliurament de raïm als cellers se xifra en més de 15 milions de quilos, i
s’apunta una certa reducció de la producció, que se situaria al voltant dels
400 milions de quilos. S’afirma que Catalunya ha començat la verema en diverses
zones geogràfiques del seu territori. Els primers raïms es van veremar el
passat 7 d’agost, a les zones del Penedès i Cava i de Costers del Segre,
afegint-se progressivament les zones de l’Empordà, Tarragona, Alella i la Conca
de Barberà, amb un volum total d’entrega de raïm als cellers superior als 15
milions de quilograms. S’afegeix que “les condicions meteorològiques de la
campanya vitícola podrien comportar una verema de molt bona qualitat, donada
l’evolució al llarg de tota la producció del raïm, en què han existit pluges
abundoses durant el període de creixement vegetatiu de la planta i condicions
adequades de maduració del raïm, tot i que la sequera dels mesos de juliol i
agost està provocant un avançament de la verema i fa preveure una menor
producció, que alguns estimen en un 10% en conjunt, tot i que en algunes
varietats i en els indrets de més sequera, aquesta disminució de la producció
pot ser més alta”. També s’informa que “les previsions poden veure’s afectades
si l’excessiva temperatura es manté durant un llarg període o les condicions
climàtiques canviessin de forma brusca les properes setmanes”. Per a aquelles
varietats més tardanes, la meteorologia de les properes tres setmanes és clau,
i pot modificar molt sensiblement, a l’alça o a la baixa, les previsions
actuals. Com en les darreres campanyes, el Departament d’Agricultura,
Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), conjuntament amb
l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), del DAAM, i amb la participació
de les Denominacions d’Origen i del sector, ha posat en marxa la targeta
vitícola com un instrument clau per al control del potencial vitícola i per a
assegurar la traçabilitat de les produccions. La targeta s’ha implementat per
un total d’11.280 viticultors i un total de 640 cellers, que estan entrant
on-line les seves pesades al Registre Vitivinícola de Catalunya. Fruit de les
dades ja entrades es pot dir que la verema s’ha iniciat amb les varietats
primerenques Chardonnay amb més de 10 milions de quilograms entrats als
cellers, Pinot noir, amb més de 2,5 milions de quilos, i en menor mesura el
Sauvignon blac, Guwurztrainer, Macabeu, Xarel.lo, Viognier, Gatnatxa blanca i
Ull de llebre. Com a conclusió “es pot afirmar que estem assistint a una
campanya en què les dades de recol·lecció s’han avançat i s’està obtenint un
producte de bona qualitat, amb molt bona qualitat sanitària, i amb una certa
reducció de la producció, que es pot situar al voltant d’uns 400 milions
de quilos”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada