LaFou Celler ha presentat en societat recentment el
seu nou vi: LaFou Els Amelers. Elaborat al 100% amb garnatxa blanca, la
varietat autòctona de la zona, segueix el camí marcat per l’anterior vi del celler, LaFou de Batea, convertit en un dels vins de referència de la Terra
Alta. Recetment he tingut ocasió de tastar una sola mostra –els cellers, amb la
crisi, ja rarament envien contramostra- que m’ha semblat extraordinària. És un
vi rodó, fruitós (préssec i albercoc), floral, amb greix i volum, amb profunditat. És
un vi gastronòmic, un vi d’alçada. Segons el celler, 'els amelers' és el terme
emprat a la Terra Alta per designar els ametllers, un conreu tradicional i
típic a la zona. A la seva finca, els ametllers hi tenen presència en dos
camps, un dels quals és a tocar d’una de les seves vinyes de garnatxa blanca. LaFou
Els Amelers és, segons el grup Roqueta Origen, “un vi que combina la gran estructura
varietal amb una acidesa que tensa el conjunt, remarcant-ne el caràcter viu i
ampliant la percepció cítrica i floral, on es desplega la potència de la
garnatxa blanca. Generositat i austeritat mantenen un equilibri elegant, potent”.
El llançament de LaFou Els Amelers coincideix amb la finalització de les obres
de construcció del nou celler al mateix centre del poble de Batea. L’accés a
les modernes instal.lacions es realitza a través d’una casa senyorial del segle
XVIII, en procés de restauració, ubicada a la plaça Major del poble. LaFou
Celler va nèixer fruit de la iniciativa de Ramon Roqueta, membre d’una família
amb segles d’història dedicats a la viticultura, que al 2007 va fer “una clara
aposta per la Terra Alta, una de les zones vinícoles més importants i de més
llarga tradició a Catalunya, creient fortament amb el gran potencial i
recorregut”. LaFou Els Amelers (que es presenta amb un PVP d'uns 14 euros) és un vi que m’ha sorprès molt gratament.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada