dilluns, 6 d’agost de 2012

LaFou Els Amelers, un gran vi




LaFou Celler ha presentat en societat recentment el seu nou vi: LaFou Els Amelers. Elaborat al 100% amb garnatxa blanca, la varietat autòctona de la zona, segueix el camí marcat per l’anterior vi del celler, LaFou de Batea, convertit en un dels vins de referència de la Terra Alta. Recetment he tingut ocasió de tastar una sola mostra –els cellers, amb la crisi, ja rarament envien contramostra- que m’ha semblat extraordinària. És un vi rodó, fruitós (préssec i albercoc), floral, amb greix i volum, amb profunditat. És un vi gastronòmic, un vi d’alçada. Segons el celler, 'els amelers' és el terme emprat a la Terra Alta per designar els ametllers, un conreu tradicional i típic a la zona. A la seva finca, els ametllers hi tenen presència en dos camps, un dels quals és a tocar d’una de les seves vinyes de garnatxa blanca. LaFou Els Amelers és, segons el grup Roqueta Origen, “un vi que combina la gran estructura varietal amb una acidesa que tensa el conjunt, remarcant-ne el caràcter viu i ampliant la percepció cítrica i floral, on es desplega la potència de la garnatxa blanca. Generositat i austeritat mantenen un equilibri elegant, potent”. El llançament de LaFou Els Amelers coincideix amb la finalització de les obres de construcció del nou celler al mateix centre del poble de Batea. L’accés a les modernes instal.lacions es realitza a través d’una casa senyorial del segle XVIII, en procés de restauració, ubicada a la plaça Major del poble. LaFou Celler va nèixer fruit de la iniciativa de Ramon Roqueta, membre d’una família amb segles d’història dedicats a la viticultura, que al 2007 va fer “una clara aposta per la Terra Alta, una de les zones vinícoles més importants i de més llarga tradició a Catalunya, creient fortament amb el gran potencial i recorregut”. LaFou Els Amelers (que es presenta amb un PVP d'uns 14 euros) és un vi que m’ha sorprès molt gratament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada