dimecres, 13 d’octubre del 2010

Tast vertical del memorable Château Palmer





Château Palmer, la mítica casa de Margaux, ha aterrat per primer cop a Catalunya. Aquest dimecres s'ha fet a Barcelona, i demà dijous a Madrid, un molt interessant tast vertical d'una de les grans icones de Bordeus. Es tasten els vins Alter Ego (2006 i 2003) i Château Palmer (2004, 2001, 1998 i 1996). Tot plegat ha estat organitzat pels seus distribuïdors, la cadena Lavinia. En el cas de Barcelona aquest dimecres es va celebrar un tast vertical-maridatge al restaurant Caelis (Hotel Palace), el restaurant governat per Romain Fornell que ha retornat en el mateix punt on ho van deixar abans de tancar per obres, fins i tot amb el seu conegut e invariable iogurt de foie gras. Amb copes inadequades per a un gran Bordeus i amb un dels vins amb tap (el Château Palmer 2006) es va fer un tast on va brillar amb llum pròpia, molt per sobre dels altres, el rodó, fragant, elegant, complexe i emocionant Château Palmer 1995. També vaig trobar força minteressant el de 1998, especialment en nas, tot i que en boca es presenta més prim. També es va tastar l'Alter Ego 2006, la segona etiqueta de la casa (un vi al qual li manca encara ampolla) i un divertimento que no es ven encara a Espanya però que té un cert interès per la novetat. Es tracta d'un hermitagé (adició de syrah procedent de la zona del Rhône) que, òbviament, s'ha de comercialitzar com a vi de taula. L'Historical XIXth Century Wine 2007 de Palmer és força millor del que pot semblar, tot i trencar clarament amb l'estil bordelès. Sigui com sigui, i tot i que Palmer ha aterrat a Catalunya sense cap de les seves millors anyades, com la del 2000, el tast vertical fet al Caelis ha estat una bona carta de presentació. Alguns, però, esperavem més de tot plegat.

Els preus a Lavinia d'alguns dels vins citats són:

Château Palmer Alter Ego 2006: 59,90 euros
Château Palmer Alter Ego 2003: 79 euros
Château Palmer 2006: 299 euros
Château Palmer 1998: 225 euros
Château Palmer 1996: 235 euros
Château Palmer 1995: 215 euros

A continuació us adjunto la nota de premsa que ha fet Lavinia:

LAVINIA, anfitriona de Château Palmer en España

La tienda de vinos LAVINIA recibe a la mítica bodega de Burdeos y realiza en primicia catas verticales de la mano de Bernard Laage, director técnico de Château Palmer


LAVINIA hace de anfitriona de Château Palmer, la mítica bodega del Médoc situada en el corazón de la apelación Margaux, realizando una serie de eventos en Barcelona y Madrid para la ocasión. Ayer tuvo lugar en la tienda LAVINIA de Barcelona una cata vertical de Château Palmer con reconocidos sumilleres de Cataluña, así como una cena maridaje con importantes personalidades de la sociedad catalana. De sus vinos se cataron Château Palmer en sus añadas 2006, 1998 y 1995, de Alter Ego la añada 2006 y el Historical XIXth Century Wine L.20.07. Asimismo, hoy tendrá lugar en Madrid una cena en el Espacio Gastronómico de LAVINIA en Ortega y Gasset con un menú de su chef Ángel García maridado con los vinos de la bodega bordelesa.

Château Palmer posee un estilo único que el tiempo magnifica, consta de una herencia bi-centenaria en la que sus dirigentes comparten con su equipo el gusto por el detalle y la exigencia de lo mejor. Un estilo anclado en la historia y dedicado a la expresión de su terroir sobrepasando modas y tendencias.

LAVINIA: mucho más que una tienda de vinos

Desde su creación, en 1999, LAVINIA se ha desarrollado como una empresa de marcado carácter internacional e innovador. LAVINIA es un concepto diferente de tienda de vinos, cercana al cliente, tanto desde las 9 tiendas con que cuenta actualmente en Europa como online a través de su tienda virtual. Presente en España, Francia, Suiza y Ucrania, la última apertura ha sido este año 2010 en el aeropuerto de Málaga.

En las tiendas LAVINIA el cliente tiene a su alcance una amplia gama de vinos y destilados de todo el mundo. Además, pueden disfrutar de los servicios añadidos que se ofrecen de la mano de profesionales sumilleres, como cursos de cata para aprender a degustar vino y a elegir el mejor para cada ocasión. Así, en LAVINIA se crea un entorno en el que se viven experiencias alrededor del mundo del vino y se promueve la cultura del vino.

A su oferta de vinos y destilados se unen servicios añadidos como el Espacio Gastronómico de la tienda LAVINIA de la calle José Ortega y Gasset de Madrid que dirige el chef Ángel García, y que presenta una comida de mercado a disfrutar junto con los vinos de LAVINIA a precio de tienda.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada