dilluns, 4 d’octubre del 2010

Alella es torna a reivindicar


Amb força activitats i de forma reeixida la DO Alella ha clos la seva Setmana del Vi. Sembla que es respiren nous aires en aquesta històrica (com poques) regió vitivinícola que torna a reivindicar-se.

La Setmana del Vi DO Alella es clou amb una valoració molt positiva

Després d’11 dies i 13 activitats, els organitzadors de la primera edició de la Setmana del Vi DO Alella valoren molt positivament el resultat d’aquestes jornades. “Confiàvem que la qualitat i diversitat de les propostes en facilitaria l’èxit, però tot ha anat millor del què esperàvem. El públic ha respost magníficament bé, però també estem molt satisfets de la resposta dels mitjans i les institucions”, afirma Òscar Pallarès, responsable de Pansa Blanca, l’empresa organitzadora.
Els actes van començar amb la conferència de Josep Maria Pujol-Busquets a l’Àmbit Cultural del Corte Inglés de Portal de l’Àngel, que duia per títol “Present i Futur de la Denominació d’Origen Alella”. L’enòleg i propietari del celler Alta Alella va desgranar la història i la realitat actual de la DO, per acabar especulant amb un futur ecològic en què el vi d’Alella tornaria a ser el vi més habitual a les taules barcelonines. L’altra conferència va tenir lloc uns dies més tard a la Casa del Marquès, al Masnou. Xavier Garcia, enòleg del celler Alella Vinícola, va explicar a una audiència que omplia a vessar la sala habilitada per a l’acte, les característiques del terrer de la DO Alella.
Però no tot van ser actes intel·lectuals, i les propostes originals es van anar succeint, com ara un concert de tango amb vi d’Alella, una excursió amb segways per les vinyes, un cinefòrum o un tast-maridatge de xocolates amb vins que va dirigir la prestigiosa sommelier Rosa Vila i que va esdevenir tota una experiència per als sentits.

Vi i gastronomia
El vi no té sentit si es deslliga de la gastronomia. És per aquesta raó que els organitzadors van programar tres sopars maridatge als restaurants Cuinalella i Les Terrasses (Alella) i Orfila (El Masnou). Cadascun dels restauradors va idear tres plats per a l’ocasió i els va maridar amb tres vins de diferents cellers de la DO. En un temps que molts restaurants tenen dificultats per omplir les seves taules, totes tres propostes van gaudir de molt èxit.
Tot i que la major part de les activitats incloïen un tast de vins, també n’hi va haver per a un públic familiar. L’objectiu, segons els organitzadors, és que “la canalla prengui consciència que la cultura del vi és present des de fa milers d’anys al territori on viu i que la conegui, la comprengui i se la faci seva”. En són exemples la passejada que l’arquitecte Salvador Ribas va guiar pels cellers de diferents masies, la visita al celler romà del parc arqueològic Cella Vinaria de Teià, o l’activitat anem de verema, on menuts i grans van tenir l’oportunitat de collir i trepitjar raïm a la seu del nou celler de la DO, Bouquet d’Alella.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada