divendres, 15 d’octubre del 2010

Nou cava benèfic de Jané Ventura



Les tradicionals caves familiars Jané Ventura del Vendrell han fet una contribució molt especial a benefici de la restauració de l'històric orgue del Vendrell. La setmana passada el van presentar a la Vil·la Casals ( El Vendrell) i ahir ho recollia a La Vanguardia:

Es tracta del Gran Reserva de l’Orgue, anyada 2006, una producció limitada de 2.039 ampolles (el mateix número que tubs de l’orgue) commemoratives de la restauració de l’Orgue del Vendrell, els beneficis de les quals aniran destinats a aquesta finalitat.
Creiem que és un projecte molt original. A un cava de la màxima qualitat (Brut Nature de criança mínima de 44 mesos), se li suma la màxima vinculació amb l’orgue (estoig, etiqueta, placa i contraetiqueta), de manera que cada ampolla simbolitzi un tub. La contraetiqueta porta escrita a mà les dades de cada tub (nota i registre). Les persones que han apadrinat tubs se’ls reservarà la seva ampolla en cas que vulguin adquirir-la. L’etiqueta i la placa estan inspirades en l’esbós original de l’organer del 1775, reproduint-ne el teclat.

Orgue

L’Orgue del Vendrell està considerat com el més complet de Catalunya, es l’únic orgue de sonoritat barroca (funciona i sonarà igual que el 1777), i el més antic que conserva el 90% de peces originals. Pau Casals que sentia un gran afecte per l’orgue (el seu pare n’havia estat l’organista), el 1929 va pagar-ne la segona restauració. Gràcies a ell també, l’orgue es salvà de la Guerra Civil. Us enviem un document on explica les característiques de l’orgue així com el projecte de restauració.
El proper dia 22 d’Octubre a les 20:30 està programat l’acte principal de benvinguda de l’orgue. Pel dia 23 i 24 també hi ha concerts programats de prestigiosos organistes (Juan de la Rubia, Jordi Vergés, Jonatan Carbó) i músics (Lluís Claret i el Trio Kandinsky).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada