divendres, 8 d’octubre del 2010

Nou impuls a Valldosera


Aquest divendres publico al Diari de Vilabnova un reportatge sobre el nou rumb i els nous gestors de Finca Valldosera. Aquí el teniu:

Valldosera es reimpulsa

// RAMON FRANCÀS
Quan es compleixen tres dècades justes que Enric Valldosera, el fundador de Finca Valldosera, va treure al mercat la primera anyada d’aquest celler envoltat d’impressionants vinyes situades enmig de boscos del Parc del Garraf, aquest projecte vitivinícola ha iniciat un engrescador nou projecte amb l’objectiu de reimpulsar-se. 
Quatre empresaris de l’Alt Penedès i el Garraf  (Jordi Segura, Josep Maria Montserrat, Josep Antoni Insensé i Joan Massana) han unit esforços per crear l’empresa 2MSI Quality Wines. Aquesta nova empresa ha signat un acord de gestió per 20 anys amb Finca Valldosera, propietat de la vilanovina Marta Valldosera. El nou projecte es va iniciar ara fa dos anys. Ara, després d’endreçar la finca i el celler, on s’ha incorporat l’enòleg penedesenc  Jordi Valls, es renovarà tota la imatge dels seus caves i vins buscant una coherència qualitativa i d’imatge. Els seus objectius passen per millorar notablement la comercialització, fet que es veu afavorit pel perfil dels nous gestors
Actualment elaboren 50.000 ampolles de cava i 15.000 de vins tranquils. S’han marcat arribar a una producció màxima de 100.000 ampolles sense deixar d’autoabastir-se de les seves pròpies vinyes, mantenint el model d’un château francès. També han anunciat un projecte per restaurar la històrica masia de la finca, batejada com les Garrigues, com també un nou accés. Ara per ara s’hi accedeix a través de la urbanització Can Trabal del terme municipal d’Olèrdola. La masia, del segle XV, és una de les més antigues del Penedès.
La seva estratègia passa per començar sent forts a casa, tant a les botigues especialitzades com a la restauració. De fet, Finca Valldosera forma part de l’Associació de Viticultors del Massís del Garraf i anhela que els vins del Garraf siguin singularitzats com a subzona dins l’àmbit de la Denominació d’Origen Penedès. El pas següent que s’han marcat en el seu pla de creixement serà penetrar en el mercat barceloní, sense oblidar l’exportació.
Volen que, després d’anys de dificultats, ara hi hagi un abans i un després a Finca Valldosera. Es mostren convençuts de l’èxit, tot i reconèixer que ens costarà ja que els temps que corren són els que són. Entre els seus punts forts destaca un cava blanc elaborat al 100% amb la varietat subirat parent. A la gran finca les Garrigues, de 240 hectàrees, de les quals un total de 180 són ocupades per massa forestal, hi conreen les varietats blanques subirat parent, chardonnay, macabeu, xarel·lo i parellada, i també les negres syrah, cabernet sauvignon, merlot i ull de llebre. Aquesta darrera verema ha estat la primera realitzada sota la direcció tècnica de Jordi Valls.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada