divendres, 15 d’octubre del 2010

Nit de les Garnatxes, blanques


Si fins ara teníem una excel·lent Nit de les Garnatxes, la de les quatre garnatxes negres més el ranci-dolç de Capçanes, des d'aquest mes d'octubre tindrem Nit de les Garnatxes Blanques. Fa temps que la Terra Alta treballa per singularitzar-se a través de la varietat garnatxa blanca. La feina feta està començant a donar bons resultats:

La I Nit de les Garnatxes blanques protagonitzarà la primera jornada de la Festa del Vi

 

La clara aposta de la DO “Terra Alta” per aquesta varietat de raïm i pels seus vins blancs es manifestarà la nit del divendres 29 d’octubre a la sala de premses del celler modernista de Gandesa

 

La iniciativa ha tingut una gran acollida dins la DOTA i comptarà amb una amplia representació dels vins elaborats amb Garnatxa blanca, amb la DO “Empordà” com a regió convidada

 

Gandesa. Divendres 15 d’octubre de 2010

 

Aquest esdeveniment es celebrarà la primera nit de la XXIII edició del certamen (divendres 29 d’octubre) dins de l’incomparable marc de la sala de premses del celler modernista de Gandesa, obra d’en Cèsar Martinell datada de 1919 i escollida, per votació popular, una de les 7 meravelles de Catalunya. L’activitat es desenvoluparà en una ambient nocturn, especialment adequat per l’ocasió. Per un preu de 15 Euros per persona, s’oferiran degustacions de vins varietals de Garnatxa blanca, acompanyats d’un assortiment de tapes selectes especialment preparades per cadascun dels diversos tipus de vins que es presentaran.

 

L’acollida d’aquesta nova iniciativa ha estat del tot satisfactòria en termes de participació de productors. En total hi haurà representats 16 cellers elaboradors amb 27 vins emparats per la DO “Terra Alta”.  La DO “Empordà”, com a convidada, comptarà amb una representació de 3 cellers i 4 referències.

 

La DO “Terra Alta” té en el seu patrimoni vitivinícola un 90% de la superfície catalana de Garnatxa blanca, un 75% de la de l’estat espanyol i pràcticament 1/3 de la superfície mundial. La cultura del vi blanc pròpia de la Terra Alta i el profund procés de refinament d’aquestes elaboracions durant els darrers 15 anys, estant donant com a resultat una amplia i variada oferta de vins elaborats a partir d’aquesta varietat. Uns vins refinats que no renuncien al marcat accent mediterrani que els caracteritzen. Sense cap dubte, la I Nit de les Garnatxes blanques esdevindrà una gran ocasió per gaudir d’aquesta riquesa. 

 

Amb l’organització de la I Nit de les Garnatxes blanques l’organització de la Festa del Vi vol contribuir a foment de la Garnatxa blanca que s’està impulsant des del Consell Regulador en el marc d’un pla estratègic.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada