dimarts, 5 d’octubre del 2010

Concurs d'idees per a Can Guineu, a Sant Sadurní d'Anoia


L'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia ha anunciat per aquest divendres, coincidint amb el Cavatast, l'exposició dels treballs del concurs d'idees per a rehabilitar un dels edificis històrics més importants i singulars del municipi, Can Guineu.L'objectiu és reconvertir aquesta casa pairal en la seu del Consell Regulador del Cava i del Centre Tecnològic del Cava i completar així el centre d'interpretació del cava, el projecte més ambiciós abordat per l'alcalde Joan Amat.


Exposició dels treballs presentats al concurs d’idees per a la futura rehabilitació de l’edifici de Can Guineu durant el Cavatast

A partir d’aquest divendres es podrà visitar a la Fassina de Can Guineu una exposició amb les vuit propostes arquitectòniques que s’han presentat al concurs d’idees per a la futura rehabilitació de l’edifici de Can Guineu. L’objectiu és recollir idees per a la transformació d’aquesta emblemàtica casa pairal en la seu del Consell Regulador del Cava i del Centre Tecnològic del Cava. El termini de presentació d’obres al concurs, en el qual hi han participat vuit estudis d’arquitectura, es va cloure el dilluns d’aquesta setmana. La iniciativa ha estat impulsada per l’Ajuntament amb el suport del Consell Regulador del Cava i la Universitat Rovira i Virgili.
La idea guanyadora rebrà un premi de 6.000 €, mentre que la resta de participants es repartiran els altres 6.000 € que completen la dotació del concurs. Val a dir que han pres part en el concurs alguns estudis d’arquitectura de la vila. El jurat, integrat per arquitectes i altres experts en representació de l’Ajuntament, el Consell Regulador i la Universitat Rovira i Virgili, es reunirà properament per escollir la idea guanyadora. La proposta escollida haurà de servir en el futur per activar la rehabilitació de Can Guineu i buscar-ne el finançament necessari. L’objectiu de l’Ajuntament és que l’actuació a Can Guineu complementi l’ambiciós projecte que s’està duent a terme per ubicar el Centre d’Interpretació del Cava a la Fassina de Can Guineu. Recordem que aquest cèntric edifici és propietat dels tres grans cavistes de la vila: Freixenet, Codorniu i Juvé i Camps, i també que la Universitat de Tarragona ha inclòs el Centre Tecnològic del Cava, amb seu a Sant Sadurní, en el seu pla estratègic.
L’exposició estarà oberta durant el cap de setmana en els mateixos horaris que l’Oficina de Turisme i també es podrà visitar la setmana que ve.

4 comentaris:

  1. Podrien fer un mejador de caritas amb un menu amb cava.

    ResponElimina
  2. El que podrien fer és un gran centre de degustació i apostar de forma decidisda per l'enoturisme.

    ResponElimina
  3. Que facin alguna cosa, pero que la facin ja... que fot pena passar per davant de Can Guineu i veure l'estat lamentable en que es troba, i no se quants anys fa que s'estan rumiant a veure què hi fan...

    ResponElimina
  4. Home ben pensat, també es podría demanar una subvenció del fons que dona el ZP per a la memòria històrica i fer com una reproducció del temps de la fil.loxera amb els Set Savis de Grecia al porxo de Cal Guineu, fent la tertulia, i amb l'aviram pel pati, el carro, el rebasaire, etc. etc. Fins hi tot, semblaría el futur, oi ???

    ResponElimina