divendres, 8 d’octubre del 2010

20 milions de quilos pel cava més que l'any passat


El Consell Reguador del Cava ha anunciat que aquesta campanya es cullen 20 milions de quilogram de raïm més que la verema del 2009. Em sembla absolutament desmesurat afirmar, en una collita tan complicada com aquesta, que "els vins base presagien ser excel·lents, aromàtics i subtils". Què en penseu?


El cava celebra dissabte, 9 d’octubre, la Verema 2010 a la Plaza Mayor

La verema del cava recollirà aquest any 300 milions de quilos de raïm

Dels quals obtindran la qualificació de vi base uns 180 milions de litres

Madrid, 9 d’octubre del 2010.- La verema del cava preveu recollir al voltant de 300 milions de quilos de raïm aquest any, uns 20 milions més que l’any passat, dels quals obtindran la qualificació de vi base cava uns 180 milions de litres segons les dades facilitades pel Consell Regulador del Cava, organisme que celebra aquest dissabte, 9 d’octubre, a la Plaza Mayor de Madrid la vuitena edició de la Verema del Cava 2010.

La verema del cava, que finalitza aquesta setmana, ha estat més llarga del que és habitual. Les vinyes van trigar a despertar de la seva letargia hivernal per les baixes temperatures va portar l’hivern i els inicis de la primavera. Aquest retard de 7 a 10 dies en el seu període vegetatiu es va mantenir fins la verema a causa de les fresques nits d’estiu, "amb aquestes condicions del raïm, els vins base presagien ser excel·lents, aromàtics i subtils", manifesta Gustau García Guillamet, president del Consell Regulador del Cava i afegeix que "per a la verema 2010 es compleix el conegut refrany any de neu, any de béns, ja que van ser el fred i l’aigua de les neus qui van iniciar la gestació d’aquesta collita".

A més, l’etapa de maduració de les diferents varietats ha estat lenta i la seva recollida s’ha dut a terme minuciosament en funció de les característiques que hi aportaven els raïms, per la seva acidesa, graduació i sanitat. Aquestes bones pràctiques de selecció del raïm han permès l’obtenció d’uns mostos equilibrats. "Cal destacar que el Cava s’obté de la barreja de diferents varietats de raïm i aquestes aporten al vi base unes característiques que potencien i complementen les propietats de la resta, això permet que a cada anyada podem descobrir les particularitats del Cava", ha senyalat García Guillamet.

El Consell Regulador del Cava té inscrites 31.061 hectàrees de vinyes en producció. La verema es va iniciar a mitjans d’agost amb la recollida de la chardonnay i pinot noir, i a finals del mateix mes es van començar a recollir les varietats principals amb la macabeu i progressivament la xarel·lo i parellada.

Aperitiu amb cava a la Plaza Mayor

Amb motiu de la verema, el Consell Regulador del Cava organitza dissabte, 9 d’octubre, la celebració de la vuitena edició de la Verema del Cava a la Plaza Mayor de Madrid, després de l’èxit de les edicions anteriors en què milers de persones van poder degustar un cava a nombrosos bars de la Plaza Mayor.

El Consell convida als madrilenys a prendre l’aperitiu amb una copa de cava, acompanyat de tapes típiques com pernil, braó de porc, tripes, truita espanyola, empanada gallega, paella, ensalada russa, formatge, a més de diversos tipus de canapès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada