dimecres, 13 d’octubre del 2010

Mas d'en Gil, al Telediario i desena anyada


Aquest dimarts, al Telediario 2 de La1 de TVE, la destacada firma vitivinícola prioratina de la família penedesenca Rovira-Carbonell va ser protagonista. Mas d'en Gil, de Bellmunt, destaca al Priorat amb llum pròpia per la seva gran elegància a uns preus força ajustats.



D'altra banda, Mas d'en Gil ja festeja la seva desena anyada de Clos Fontà i Coma Vella:


Mas d’en Gil, desena anyada de vins de la Finca

Mas d’en Gil, la Finca ubicada al terme de Bellmunt del Priorat, al sud de la DOQ PRIORAT presenta la seva 10ª anyada de vins negres: Coma Vella i Clos Fontà de la collita 2007.


Bellmunt del Priorat, Octubre 2010


Amb el llançament de la seva 10a anyada, Viticultors Mas d’en Gil, el celler impulsat per la quarta generació de la família Rovira Carbonell en el món del vi, es consolida en el mercat com una de les principals referències de la D.O.Q. Priorat. Dos vins negres de producció limitada que intenten expressar des de fa 10 anys el terroir i complexitat d’aquesta finca amb més de 300 anys d’història.


Per una banda, el Coma Vella neix d’un cupatge de Garnatxa, Carinyena i Syrah procedent de 18 parcel·les de la finca, principalment de la Vall de LA COMA, una de les quatre valls de la finca. Un vi negre que pretén donar la benvinguda al Sud del Priorat a aquells curiosos que vulguin descobrir els vins d’aquesta zona, marcat sobretot pel seu bon equilibri entre la fruita i la mineralitat sense excés de barrica. Un vi, que al llarg de les seves deu anyades ha rebut nombrosos premis i reconeixements internacionals. Per una altra, el Clos Fontà, un vi que representa el terroir de Mas d’en Gil, fruit de la selecció de les millors Garnatxes i Carinyenes de les millors vinyes velles de la Finca. 


En definitiva, dos vins d’una anyada excepcional que es caracteritzà per un final d’estiu sec i que, en paraules de la familia,

“la 2007 és una anyada d’aquelles que amb el temps se’n parlarà”.



Vins de la Finca, cercant l’expressió de la terra


Els vins de Mas d’en Gil s’elaboren exclusivament amb raïms d’aquesta finca amb més de 300 anys d’història situada al terme municipal de Bellmunt del Priorat, on quatre valls diferenciades defineixen els seus particulars microclimes: EL SAS, LA COMA, LO GRIÑÓ i L’ESMOLER.


Només una tercera part de la superfície total de la finca es dedica al cultiu de la vinya, a partir de  43 parcel·les diferenciades pel seu terroir, varietat de raïm i orientació al sol. La diversitat de terroirs de la finca, amb predomini de la “llicorella”, la pissarra típica d’aquesta zona, i la “garbinada” o vent de mar provinent del sud est,  atorguen als vins un aroma característic de bosc mediterrani i un paladar fresc que conviden a continuar degustant.


Treballant les vinyes de forma artesanal i respectant les tradicions vitivinícoles acumulades al llarg de les quatre generacions anteriors, la família Rovira Carbonell, aposta per la observació, la mínima intervenció humana i la màxima expressió del terroir. A la resta de la finca, els cultius d’oliveres, ametllers, avellaners i el bosc mediterrani autòcton preserven la biodiversitat i l’essència mediterrània de la Finca de Mas d’en Gil. 










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada