La segona edició de la fira Temps
de Vi no viurà el gruix dels actes fins al primer cap de setmana de juny a la
rambla Principal. Abans, però, hi ha programat un destacat tast ben singular el
vespre del pròxim dijous, 30 de maig, a càrrec del celler de prestigi Alemany i
Corrio, de Vilafranca del Penedès. Els seus propietaris, la parella d’enòlegs
formada per la vilafranquina Irene Alemany i el francès de la Bretanya Laurent
Corrio, oferiran un tast amb quatre dels seus vins més destacats.
Durant el tast, que començarà a
les vuit del vespre a la terrassa de la plaça Lledoners de la braseria La Treva
(en el cas que faci mal temps el tast es traslladarà a l’interior del
restaurant), es presentarà el primer vi natural (sense sulfurós afegit)
d’aquest celler de garatge. S’ha batejat provisionalment com a Mans i peus, un
negre de la darrera collita elaborat amb carinyena (80%) i cabernet sauvignon.
El celler encara no sap si comercialitzarà aquest vi que defineix com “una
experiència, una via per aprendre i veure què es pot fer”, segons Laurent
Corrio. També es tastarà una altra novetat d’Alemany i Corrio, l’anyada del
2012 del xarel·lo Principia Mathematica (més voluminós, expressiu i equilibrat
que les anyades precedents), el fruitós Pas Curtei 2011 i l’imponent Sot
Lefriec 2007, el buc insígnia d’aquest celler icona.
Després del tast d’Alemany i
Corrio, que s’ofereix per 15 euros
amb un pica-pica informal on no hi faltarà pernil, formatges i productes a la
brada, es maridaran cigars havans amb brandis de gamma alta de Mascaró (San Narciso i Ego) a la terrassa de
la plaça Lledoners. En aquest darrer maridatge, que s’ofereix per 20 euros, es
podrà fumar el cigar l’H.Upman Half Corona (90 mil·límetres de longitud i 17,46 mm. de cepo) i el gran Wide
Churchill de Romeo y Julieta (de 130 mil·límetres de longitud i 21,83 mm. de
cepo).
La fira, que se celebrarà del 31
de maig al 2 de juny, ocupa una extensió de vuit mil metres quadrats al llarg
de la rambla Principal i compta amb la presència d’una quarantena de cellers i
vuit estands gastronòmics. No hi
faltaran tampoc actuacions musicals.
El dia 31 destaca un tast del
celler Jean Leon de Torrelavit amb anyades històriques que dirigirà Mireia
Torres, i el dia 1 de juny es fa un sopar-maridatge amb els vuit caves de les
Cuvées de Prestige de Freixenet que presentarà el director de comunicació
d’aquestes caves, Pere Bonet Ferrer, i que dirigirà l’enòleg Josep Bujan.
El diumenge dia 2 salparà del port vilanoví un catamarà amb
capacitat per a 150 tripulants on es farà un maridatge a alta mar amb caves
d’Agustí Torelló Mata i creacions del xef Àlex Mestres. També hi haurà
degustació de gelats i torrons Llorens. Participar en aquest singular tast
costa 70 euros.
Els interessats en participar en
es grans tastos de la segona edició de Temps de Vi poden fer les seves reserves
a info@tempsdevi.cat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada