Terra i Taula ha
organitzat per aquests mesos de maig i juny unes noves jornades on el
protagonisme recaurà en el formatge del Penedès elaborat per Joan Martí de la
Formatgeria Marvall del Vendrell. Com en totes les altres jornades els cuiners
potenciaran gastronòmicament aquest producte de la comarca del Baix Penedès. Tot
plegat maridat amb els vins proposats pels enòlegs de la zona. Joan Martí es va criar al món agrícola i amb
el temps es va dedicar al conreu del cereal. Per aprofitar els excedents
d’aquest, va començar amb la criança de bestiar (porcs i cabres), i aquí va ser
quan va començar a elaborar formatges amb la llet de les cabres. Ara farà uns
15 anys que va decidir dedicar-se totalment a la producció de iogurts i
formatges artesans de cabra, dedicació que li ha comportat participar en fires
i concursos, obtenint el primer premi de formatger a la fira agrícola de París,
com també a la Fira de Lladó i diversos premis de la Fira de Lactium de
Catalunya. En questes jornades s’hi presentarà el primer formatge de cabra amb
garrofa.
Aquest formatge de garrofa està
elaborat amb formatge de llet de cabra en què s’hi afegit farina de garrofa
durant la seva elaboració. Aquest formatge segueix un procés de curació que
afavaroreix i potencia el gust de la garrofa. Es podrà gaudir d’aquest formatge
de garrofa durant les jornades gastronòmiques als restaurants i activitats
organitzades pel col·lectiu Terra i Taula.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada