El celler empordanès d’Emma i
Marc Bournazeau, Terra Remota, acaba de treure al mercat un nou vi que amplia
la seva gamma: Tan Natural 2012, un monovarietal d'ull de llebre. Empesos per
la tendència de plantar varietats millorants que va imperar als anys 90, van
ser moltes les explotacions vitícoles que van apostar per l'ull de llebre a
l'Empordà, juntament amb d'altres de reputació internacional similar,
principalment cabernet sauvignon, Merlot i Chardonnay. No obstant, l'Ull de
Llebre va gaudir de mala reputació ben aviat en aquesta zona: gra massa gros,
poca concentració, vins de qualitat justa. Així, l'ull de llebre ha acabat
formant part de cupatges, però mai ha protagonitzat cap dels grans vins que ha
donat aquesta zona. Quan l'Emma i en Marc Bournazeau van decidir emprendre el
projecte Terra Remota el 2006, molts van desaconsellar-los plantar ull de llebre
a la seva finca de sòl granític. Tot i això, fidel al seu esperit inquiet i
experimentador, Marc Bournazeau va decidir no descartar-la sense haver comprovat
per si mateix la potencialitat d'aquesta varietat. L'experiència ha fet sortir
de dubtes: “l'ull de llebre també pot donar qualitats òptimes a l'Empordà”,
segons Terra remota.
Així neix ara Terra Remota Tan
Natural 2012, un ull de llebre 100% elaborat amb raïms de la parcel·la
"Marc", 1 ha. del total de 23 ha. que el celler té a la seva finca
situada al peu de l'Albera. Des del celler el definiexen com a “Jove, ecològic,
franc i sense artificis... tan natural.” S’ha convertit en l'entry level de
Terra Remota amb un preu d'11 €. Amb
una producció d'unes 5.000 ampolles de 75 cl, Tan Natural 2012 de Terra Remota
és un vi de color robí amb reflexos violacis, “que en nas descobreix aromes de
raïms frescos i en boca tanins de gra molt fi que el fan molt agradable i fàcil
de beure.”
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada