El celler Alta
Alella ha celebrat aquest dilluns la seva Jornada de Portes Obertes 2013, un
esdeveniment bianual que, aquesta edició, ha reunit a més de 1.000 persones
entre professionals, cuiners, restauradors, autoritats i premsa. Entre les
seves 17 hectàrees de vinyes amb vistes al Mediterrani, Alta Alella ha
organitzat un gran mercat de productes de proximitat amb l'objectiu de generar
vincles entre els restauradors i productors de la zona. Així, els visitants han
pogut degustar plats ecològics cuinats en viu pels restaurants Monvínic i
L’Atelier d’Stéphane, entre altres, tot harmonitzat amb les noves anyades dels
vins i caves ecològics d'Alta Alella. A més d'aquests restauradors, han estat
presents artesans, agricultors i altres productors de la zona. Un exemple
destacat és Ramón Costa, pescador de Badalona, que, pel gaudi de tots els
presents, ha cuinat en viu una caldereta típica dels vaixells pesquers amb peix
fresc que ell mateix ha pescat aquest matí. Des de les 12:00 fins a les 20:00
hores s'ha pogut gaudir també de l'activitat ‘Psiquisme’ dirigida pels sumillers
Agustí Peris i Manel Pla, en la què han fet que els assistents visquin i
experimentin, mitjançant un joc de paraules, les sensacions i estats d'ànim que
transmet una copa de vi.
Els restauradors que han estat
presents han estat: Grup Jardí, amb la preparació d’un arròs rural i
degustació de les novetats d'aquest any; Xarcuteria Restaurant Coloma, gaspatxo
de maduixes; Restaurant Sauló, coca de mongetes tendres amb pesto de sàlvia i
formatge de Forcat; La Cuina dels Capitans, ravioli de melós de vedella
amb carbassó; Escola Universitària d’Hosteleria i Turisme de Sant Pol, rotllet
de rostbeef farcit de formatge de cabra sobre llit de mini enciam; Restaurant
Orfila, mini hamburguesa amb formatge Forcat, brot d’enciams i textures de
tomàquets; Can Piqué, formatge Montcabrer amb crema de llimona i vi de gel
& galeta de mantega a la sàlvia; Tresmacarrons Restaurant, bombons
caramelitzats de maduixes i iogurt; Monvínic, ous de pagès amb pèsols de
Llavaneres; L’Atelier d’Stéphane, gelatina d'Alta Alella Laietà Rosé amb
maduixes i flors.
Els productors que han estat
presents han estat: Cal Mexicà, ous de pagès; Nani- Horta Graupera, maduixes i
verdures de temporada; Sauleda Pastissers, tast de maduixes amb nata i
xocolates; Chocolat Factory, placa de xocolata amb sal; Nespresso, cafè; 369
ENCIAMS Jordi Ribas Project, mini enciams i flors comestibles; Pati Morera,
tastets de mini verdures; Can Mabres, carn de vedella BBQ i steak tartar; Carnisseria
i Xarcuteria Can Martiri, elaboració artesanal pròpia des de 1982; Cervesa
Birralta, cervesa artesana amb maduixes; Carns La Font, carns ecològiques La
Font; Formatges Artefor, assortit de formatges; Formatges Can Pujol, mató i
assortit de formatges; Mel de la Serralada Litoral Jordi Homs, mel de mil
flors; Forn Can Bertran, nous pans artesanals; L’Hort d’en Dídac, verdures de
temporada, maduixes i plantes aromàtiques; L’Hort d’en Pau, verdures de
temporada; Verdures Marc Pruna, verdures de temporada; Patates Corominas,
patates fregides; Espinaler, llaunes de sorell, verat i agulla.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada