L’escumós 109 Gran Reserva
Brut Nature 2002 de Loxarel ha rebut
avui dilluns la màxima distinció que es pot
obtenir als Decanter World Wine Awards,
el Regional Trophy (Best in show), en la categoria de vins escumosos de l’edició
2013. La prestigiosa revista internacional ha
lliurat els premis en el marc de
la London International Wine Fair (LIWF). 109
Gran Reserva 2002 de Loxarel és un vi
escumós, 95% xarel·lo i amb més de 109
mesos de criança, que ha sortit al mercat
amb les pròpies mares (sense desgorjar)
perquè el propietari i enòleg del celler,
Josep Mitjans, considera que “d’aquesta
manera pot transmetre millor la identitat
del territori a la copa i
convertir-se en una autèntica expressió del sabor del
Penedès”. Cal recordar que aquest producte, elaborat per Josep Mitjans amb la col·laboració de Joan Milà, va aparèixer inicialment
al mercat de forma il·legal com a cava, coincidint amb la darrera edició d'Alimentaria.
Aquest escumós ha
descansat més de 109 mesos en un
antic refugi antiaeri construït per l’exèrcit
republicà dins la finca de Cal Mayol
durant els anys 30. Precisament, aquest és
l’espai que va generar l’origen del
celler de Vilobí del Penedès, ja que
el propietari i enòleg de Loxarel va
començar a fer escumosos aprofitant aquest petit
espai com a cava. Aquest vi, que
en el seu moment ja va obtenir 95
punts a la prestigiosa guia Wine
Advocate, i del qual només se n’han fet
1.000 ampolles, va empènyer Loxarel a sortir
del Consell Regulador
de la DO Cava, quan el celler va
topar amb “impediments burocràtics” per
poder comercialitzar aquest escumós sense
desgorjar. Josep Mitjans considera que amb
les seves pròpies mares, “el 109
aconsegueix expressar el caràcter de les
vinyes i els terrers del Penedès d’una
manera singular i aquesta singularitat és
un dels valors més apreciats per als
clients del producte”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada