Pere Bonet i Josep Bujan |
El vi omplirà aquest cap de
setmana el centre neuràlgic de Vilanova en una potenciada segona edició de la
Fira Temps de Vi que a les sis de la tarda d’avui, a l’Ajuntament vilanoví,
inaugurarà el president de la Fundació Institut Català de la Cuina, el vilanoví
Xavier Mestres. Hi haurà una quarantena d’estands a la rambla Principal, amb
una trentena de cellers, i es guanya alçada pel que fa als tastos i maridatges
paral·lels a la Fira. Un dels
organitzadors d'aquesta mostra vinícola, Òscar Villagarcia, es mostra molt
satisfet pel salt qualitatiu que ha donat enguany la fira amb tasts d’alt
nivell. Ara bé, Villagarcia no deixa d’apuntar que "hauria estat preferible" que
els cellers de proximitat, els del Massís del Garraf, haguéssin apostat més per
Temps de Vi. De fet, dels cellers de la comarca només tindran estand Can Ramon
Viticultors del Montgròs i Torre del Veguer. Sí que hi seran, però, grans
firmes del Penedès, com ara Juvé & Camps, Vilarnau, Gramona, Albet i Noya,
Llopart, Parés Baltà, Torelló, Castellroig o Avgvstvs.
Per vuit euros s’oferiran quatre
degustacions de vi o cava i una bossa de Patates Piqué, així com l’obsequi
d’una copa de vi o cava (a
escollir) de la marca de prestigi Riedel. Per 12 euros s’ofereix dues
consumicions de vi o capa, la copa i dues consumicions gastronòmiques. Ahir al
vespre van arrencar els grans tastos de Temps de Vi amb el celler penedesenc
Alemany i Corrio. Aquest ha estat un dels actes que més interès previ ha
despertat. Irene Alemany i Laurent Corrio van presentar en primícia el seu
primer vi natural, Mans i Peus, i la nova anyada del xarel·lo Principia
Mathematica. Després es van maridar brandis de Mascaró amb cigars havans de
l’estanc de Carles Rosalén.
Avui divendres destaca un tast
del celler Jean Leon de Torrelavit amb anyades històriques que dirigirà la
gerent del celler, l’enòloga Mireia Torres. El tast, que es fa a partir de les 21 hores al restaurant
Marejol (35 euros), inclourà joies com el Gran Reserva de 1975 d’aquest celler
de Torrelavit. El plat fort de demà dissabte serà un sopar-maridatge amb els
vuit caves de les Cuvées de Prestige de Freixenet que presentarà el director de
comunicació d’aquestes caves, Pere Bonet Ferrer, i que dirigirà l’enòleg Josep
Bujan. Aquest sopar-maridatge (50 euros), també es farà al restaurant Marejol.
El diumenge dia 2 salparà del port vilanoví un catamarà amb capacitat per a 150
tripulants on es farà un maridatge a alta mar amb caves d’Agustí Torelló Mata i
creacions del xef Àlex Mestres. També hi haurà degustació de gelats i torrons
Llorens. Participar en aquest singular tast costa 70 euros. També hi ha
d’altres tastos en vaixell, com el que dirigirà el migdia de demà el sumiller
Xavi Nolla representant la DO Penedès.
Els interessats a participar en
els grans tastos de la segona edició de Temps de Vi poden fer les seves reserves
a info@tempsdevi.cat. Tots els actes a www.tempsdevi.cat.
Gramona, Torelló, Celler Can
Roda, Cava Torreblanca, Alsina & Sardà, Esteve i Ferron, Mascaró, Caves
Naveran, Torre del Veguer, Castellroig Vins de Terrer, Caves Avinyó, Albet i
Noya, Mas Codina, Juvé & Camps, Can Descregut, Parés Baltà, Llopart, Maset
del Lleó, Avgvstvs Forvm, Hugas de Batlle, Sant Joannes, Can Ramon Viticultors
del Mongròs, Celler Cercavins, Rovellats, Olivé Batllori, Covides, Coma Romà,
Pere Ventura, Vilarnau i Agustí Torrelló Mata són els cellers que estaran
presents a la Rambla durant tot aquest cap de setmana. Els quatre estands
gastronòmics els ompliran el col·lectiu Propera Parada (tapes), Simpatic, La Casa
dels Formatges, Patates Piqué i el forn de pa Franquesa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada