dimarts, 7 de maig del 2013

Vins i caves catalans s'incorporen al Màster en Protocol i Relacions Institucionals de la Universitat Ramon Llull


El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, a través de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi) col·labora en el desenvolupament d’una sessió formativa sobre vins i caves de Catalunya, dins el Màster en Protocol i Relacions Institucionals de la Universitat Ramon Llull. Aquesta iniciativa conjunta té com a objectiu “dotar els alumnes del Màster d’un coneixement sistemàtic dels vins i caves que s’elaboren en el nostre país”. Els alumnes, professionals en exercici i futurs responsables d’esdeveniments empresarials i institucionals, disposaran d’aquesta manera d’una destresa que els permetrà integrar aquests coneixements a la futura tasca professional, amb la singularitat de disposar d’eines per incorporar productes de qualitat en els esdeveniments que organitzin.
D’altra banda, l’Incavi impulsa la difusió dels vins i caves catalans i les diferents denominacions d’origen entre un públic que esdevindrà prescriptor a l’hora de gestionar esdeveniments i actes protocol·laris. La primera sessió formativa tindrà lloc el proper 10 de maig, i serà impartida per l’enòleg de l’Incavi Enric Bartra, que introduirà els alumnes en els principis bàsics del tast de vins i caves, i els farà un recorregut expositiu sobre les denominacions d’origen vinícoles de Catalunya. Posteriorment, els alumnes rebran una sessió pràctica de tast de vins i caves, en la qual col·laboren diferents empreses del sector: Xarel·lo collita 2012 Albet i Noya - DO Penedès; Oda Blanc 2010 de Castell del Remei - DO Costers del Segre; Trepat del Portell 2012 - DO Conca de Barberà; Les Sorts Jove 2012 del Celler Masroig - DO Montsant; Llicorella 2009 de Cellers Unió - DOQ Priorat; Vilarnau Brut Rosat DO Cava i Gran Reserva III Lustros de Gramona - DO Cava.
Finalment, Jordi Bort, director general de l’Incavi, clourà la sessió amb una intervenció sobre la importància del sector vinícola en l’economia de Catalunya i en el prestigi exterior del nostre país.Per al desenvolupament de la sessió formativa, la Universitat Ramon Llull i el Departament d’Agricultura compten amb la col·laboració i el suport de l’empresa Riedel, especialista en la fabricació de copes d’alta qualitat, i els cellers Albet i Noya (DO Penedès), Castell del Remei (DO Costers del Segre), Celler Maroig (DO Montsant, Portell (DO Conca de Barberà), Cellers Unió (DOQ Priorat), Vilarnau (DO Cava) i Gramona (DO Cava).
La Universitat Ramon Llull ofereix a professionals en exercici i a graduats aquest Màster en Protocol, Relacions Institucionals i Gestió d’esdeveniments “des d’una concepció moderna de la gestió d’esdeveniments i de les relacions empresarials i institucionals. La descoberta de la realitat institucional, empresarial, cultural i social de l’entorn, incorpora aspectes de gestió amb una visió estratègica de l’organització d’esdeveniments”.  És per això que el Departament d’Agricultura, Ra,aderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, a través de l’Incavi, i la Universitat Ramon Llull, a través de la Direcció del Màster, han cregut oportú incorporar el coneixement del vins i caves de Catalunya com a valor afegit per a aquests futurs professionals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada