El Departament d’Agricultura,
Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, a través de l’Institut Català de
la Vinya i el Vi (Incavi) col·labora en el desenvolupament d’una sessió
formativa sobre vins i caves de Catalunya, dins el Màster en Protocol i
Relacions Institucionals de la Universitat Ramon Llull. Aquesta iniciativa
conjunta té com a objectiu “dotar els alumnes del Màster d’un coneixement
sistemàtic dels vins i caves que s’elaboren en el nostre país”. Els alumnes,
professionals en exercici i futurs responsables d’esdeveniments empresarials i
institucionals, disposaran d’aquesta manera d’una destresa que els permetrà
integrar aquests coneixements a la futura tasca professional, amb la
singularitat de disposar d’eines per incorporar productes de qualitat en els
esdeveniments que organitzin.
D’altra banda,
l’Incavi impulsa la difusió dels vins i caves catalans i les diferents
denominacions d’origen entre un públic que esdevindrà prescriptor a l’hora de
gestionar esdeveniments i actes protocol·laris. La primera sessió formativa
tindrà lloc el proper 10 de maig, i serà impartida per l’enòleg de l’Incavi Enric
Bartra, que introduirà els alumnes en els principis bàsics del tast de vins i
caves, i els farà un recorregut expositiu sobre les denominacions d’origen
vinícoles de Catalunya. Posteriorment, els alumnes rebran una sessió pràctica
de tast de vins i caves, en la qual col·laboren diferents empreses del sector: Xarel·lo
collita 2012 Albet i Noya - DO Penedès; Oda Blanc 2010 de Castell del Remei -
DO Costers del Segre; Trepat del Portell 2012 - DO Conca de Barberà; Les Sorts
Jove 2012 del Celler Masroig - DO Montsant; Llicorella 2009 de Cellers Unió -
DOQ Priorat; Vilarnau Brut Rosat DO Cava i Gran Reserva III Lustros de Gramona
- DO Cava.
Finalment, Jordi
Bort, director general de l’Incavi, clourà la sessió amb una intervenció sobre
la importància del sector vinícola en l’economia de Catalunya i en el prestigi
exterior del nostre país.Per al desenvolupament de la sessió formativa, la
Universitat Ramon Llull i el Departament d’Agricultura compten amb la
col·laboració i el suport de l’empresa Riedel, especialista en la fabricació de
copes d’alta qualitat, i els cellers Albet i Noya (DO Penedès), Castell del
Remei (DO Costers del Segre), Celler Maroig (DO Montsant, Portell (DO Conca de
Barberà), Cellers Unió (DOQ Priorat), Vilarnau (DO Cava) i Gramona (DO Cava).
La Universitat
Ramon Llull ofereix a professionals en exercici i a graduats aquest Màster en
Protocol, Relacions Institucionals i Gestió d’esdeveniments “des d’una
concepció moderna de la gestió d’esdeveniments i de les relacions empresarials
i institucionals. La descoberta de la realitat institucional, empresarial,
cultural i social de l’entorn, incorpora aspectes de gestió amb una visió
estratègica de l’organització d’esdeveniments”. És per això que el Departament d’Agricultura, Ra,aderia, Pesca,
Alimentació i Medi Natural, a través de l’Incavi, i la Universitat Ramon Llull,
a través de la Direcció del Màster, han cregut oportú incorporar el coneixement
del vins i caves de Catalunya com a valor afegit per a aquests futurs
professionals.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada