dimarts, 7 de maig del 2013

Vi català, des d'avui a la fira Sial Xina


Euroaliment SLU (vi DO Costers del Segre, oli d’oliva verge extra, olis infusionats | Rosselló al Segrià), Impacto y Acción - Mas Rodó | vi de la DO Penedès i Roqueta Origen Comercial SL (vi de la DO Pla de Bages, DO Terra Alta i DO Catalunya són les tres companyies del món del vi que participen de la mà de la Generalitat des d'avui dimarts i fins el 9 de maig a la 14a edició de la fira Sial Xina.  El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes (Prodeca), i en col·laboració amb la Federació Espanyola d’Indústries de l’Alimentació i Begudes (FIAB), organitza la participació d’empreses agroalimentàries catalanes en la 14a edició de la fira Sial Xina, que se celebra a Xangai, del 7 al 9 de maig, i que comptarà amb la presència del conseller delegat de Prodeca i director general de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi), ambdós organismes del DAAM, Jordi Bort. Segons s’ha informat des de la Generalitat, “Sial Xina és una de les cites anuals més importants d’aquest sector per al mercat xinès, especialitzada en els canals de gran distribució i el canal Horeca. En aquesta edició, es preveu una afluència de 45.000 compradors professionals, entre representants de supermercats, agències comercials, majoristes, minoristes, importadors, exportadors, distribuïdors, manufacturistes, i compradors”. S’afegeix que “la demanda dels productes d'importació a Xina creix a una taxa anual del 13%. La presència de les grans empreses internacionals en el país asiàtic afavoreix l'entrada de nous productes”, i que “el sector agroalimentari xinès es troba en plena transformació, com a resultat d'una societat i economia en Calvi”. El creixement econòmic, el desenvolupament urbà i l’augment de la classe mitjana i alta, així com la diversificació de la dieta, i la tendència al consum de productes d'estil occidental “representen una oportunitat per a les exportacions alimentàries catalanes”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada