dijous, 9 de maig del 2013

Tast de vins a Monvínic per lluitar contra l'esclerosi múltiple



La Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) i Monvínic, centre divulgador de la cultura del vi a Barcelona, van organitzar anit junts per primera vegada un tast de vins solidària. Els fons recaptats es destinaran íntegrament a la lluita contra l'esclerosi múltiple i a millorar la qualitat de vida de les persones amb aquesta malaltia, més de 7.000 a Catalunya. El primer tast solidari entre la FEM i Monvínic va ser “tot un éxito”, ja que el nombre d'assistents va ser l'equivalent a la capacitat màxima de la sala on va tenir lloc l'acte. Els presents, en total 24 persones, van tenir l'oportunitat de conèixer i aprendre a diferenciar els contrastos de vins procedents de països com Austràlia, Nova Zelanda, Sud-àfrica, Xile i Estats Units de la mà de César Cánovas, responsable de l'equip de sumillers de Monvínic.
La selecció de vins que es van tastar en  aquesta ocasió van ser: Vinya Montes Valle de Casablanca Limited Selection Pinot Noir 2009 (Xile); Achaval-Ferrer Mendoza Finca Mirador 2008 (Malbec, Argentina); Buccella Napa Valley Cabernet Sauvignon 2005 (USA); Mt Difficulty Central Otago Pinot Noir Pipeclay Terrace Single Vineyard 2007 (Nova Zelanda); Craggy Range Hawke’s Bay The Quarry 2007 (Cabernet Sauvignon, Merlot, Nova Zelanda); Yering Station Yarra Valley Pinot Noir Reservi 2006 (Austràlia); Hobbs Barossa Valley 2003 (Shiraz, Austràlia); Rustenberg Stellenbosch Peter Barlow 2005 (Cabernet Sauvignon, Sud-àfrica).
Amb la voluntat de “transmetre la seva passió pel vi des de la senzillesa”, Cánovas va fer un repàs pels aspectes essencials de la història, la viticultura i la vinificació a més de compartir amb els assistents un tast de cadascun dels vins. “Són vins diferents als quals està acostumat el consumidor. I quina millor manera de descobrir-los que organitzant un tast solidari per ajudar a persones amb esclerosi múltiple”, afirma César Cánovas. “Per la nostra banda estem molt satisfets de poder aportar el nostre petit gra de sorra unint la nostra vocació de centre divulgador de la cultura del vi amb la tasca que està portant a terme la Fundació Esclerosi Múltiple per sensibilitzar a la gent sobre aquesta malaltia”. Els fons recaptats es destinaran íntegrament als Hospitals de Dia que la FEM té a Lleida, Reus i Barcelona i als serveis d'atenció domiciliària a Girona. Segons Rosamaria Estrany, presidenta de la FEM, “iniciatives com aquesta són fonamentals per sensibilitzar a la gent sobre una malaltia com l'esclerosi múltiple i conscienciar que totes les ajudes són poques. Hi ha molts pacients que necessiten atenció i encara queda molt per fer. Per això, agraïm enormement a Monvínic que hagi volgut col·laborar amb la FEM en aquest tast solidari”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada