divendres, 10 de maig del 2013

Pardas, Alemany i Corrio i Mas Candí, de la mà del xef Oriol Llavina



Després d’homenatjar el porc amb tots els honors, Aborígens (http://www.aborigensbarcelona.com) reprèn les Sortides de Temporada 2013 en plena primavera per deixar enrere la reconfortant cuina del Berguedà i endinsar-se en els dominis gastronòmics del Penedès a través del xef Oriol Llavina. Aquest jove cuiner dibuixarà un itinerari pels racons més suggerents de la seva comarca. El xef del Cigró d’Or (www.elcigrodor.com) descobrirà tres dels cellers “que estan modelant el futur d’una de les regions vinícoles més consolidades de Catalunya”. Segons els organitzadors, la jornada es resumeix de la següent manera: “l’Oriol cuinant de manera itinerant, un contundent esmorzar de forquilla, un passeig per les vinyes, tastos de vins singulars, un dinar al restaurant El Cigró d’Or i, en definitiva, tot un dia per gaudir del vi de manera distesa”. La jornada es farà el dissabte 8 de juny, de dos quarts de deu del matí a sis de la tarda. S'ofereixen 20 places per 75 euros per persona (25 euros els nens). També s'ofereix un servei addicional de transport des de Barcelona (20 €/persona). Així es defineixen els tres cellers protagonistes de la jornada enogastronòmica:


Pardas: Un matí qualsevol a la finca de Can Comas comença amb les cortines voleiant al vent, una ampolla oberta, copes a mig omplir i l’Everybody knows this is nowhere de Neil Young sacsejant  a tot drap les primeres hores del dia. I clar, després tenen el Rupestris, l’Aspriu, el Collita Roja o el Sumoll i aleshores s’entén que on hi ha bon gust per la vida acaba havent-hi debilitat pels bons vins.
www.cellerpardas.com
Alemany i Corrio: Al Sot Lefriec li debem no poques nits memorables però quan realment vam rendir-nos als encants dels vins d’aquest celler singular fou el dia que vam sentir el Laurent rient-se sense embuts dels seus vins en proves. Només d’algú que és capaç de concebre el vi amb tanta franquesa i parlar-ne amb tanta naturalitat poden néixer uns vins tan personals. I els del Laurent i la Irene, a més, són espectaculars.
Mas Candí: La sensualiat del Quatre Xarel·los va portar-nos a descobrir un celler que ha sabut convertir la millor tradició vinícola del Penedès en una atractiva proposta de futur. I és que en aquest projecte convergeixen l’arrelament a la pròpia terra, la devoció pel paisatge, la sensiblitat per la vinya i el crit entusiasta d’una pagesia inconformista.
www.mascandi.com

 

Què s’hi inclou?

  • Visita al celler Pardas
  • Esmorzar de forquilla preparat per l’Oriol Llavina en un foc a terra
  • Tast de vins de Pardas
  • Visita al celler d’Alemany i Corrió, i tast dels seus millors vins
  • Dinar a El Cigró d’Or amb un menú degustació creat per a l’ocasió i format per l’aperitiu, 2 entrants, 1 carn, 1 peix i postres
  • Durant l’àpat, tast guiat amb els vins i la gent de Mas Candí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada