divendres, 10 de maig del 2013

Juan Carlos García Garrido guanya el 'Repte Azpilicueta'



El jove Juan Carlos García Garrido ha resultat vencedor en la primera edició del 'Repte Azpilicueta', projecte engegat per la marca de vi i el Basque Culinary Center amb l'objectiu de promoure la formació enològica dels xefs del futur. La seva creació gastronòmica, 'Verat perfumat a la brasa amb tocs de poma i fons de llegums' va resultar triada pel jurat com el millor maridatge per Azpilicueta Blanco, la qual cosa va convertir a García Garrido en guanyador de la Beca Azpilicueta per valor de 4.200 euros per sufragar part de la seva formació en el BCC. El jurat, compost per Elena Adell, enòloga d’Azpilicueta; José Joaquín Cortés, Nas d'Or 2012; i les xefs Gabriela Ranelli i Paola*Cerchiara va optar per aquesta recepta apreciant la seva aposta per un maridatge arriscat però ben resolt. Segons paraules del propi Juan Carlos García Garrido, "la creació es basa en un verat a la brasa on el seu fumat evoca al torrat de la bóta, amb tocs de poma per aportar frescor i acompanyada per un brou de llegums, en línia amb les arrels del vi".
            Unes altres cinc creacions van acompanyar a la guanyadora en la final. Es va tractar de 'Petons de Vi i Formatges', 'Tartar de ventresca de tonyina lleugerament picant', 'Gambó vermell sobre carpaccio de pera i làmines d'espàrrec blanc', 'Verduretes de Tudela sobre crema de patata i ou d’Aranaz' i 'Pastís de formatge fumat amb compota de pera i coulis de fruits vermells'. Els responsables d'aquests plats són Amaia Abaroa, José Francisco Medina, Xabier Blanco, Teresa González Garín i Anxo de Pablo. Un total de 44 alumnes de segon curs del Grau en Gastronomia i Arts Culinàries en el Basque Culinary Center han pres part en aquesta primera edició del projecte. Tots ells van acceptar el repte de crear un maridatge per al nou vi Azpilicueta Blanco 2012: “un vi fidel a la personalitat de Rioja”, elaborat cent per cent amb raïms de la varietat viura (macabeu).
            Amb aquesta iniciativa, Azpilicueta recupera l'esperit de mecenatge del seu creador, Félix Azpilicueta, i fa un pas més en el seu compromís amb la formació, ja mostrat en iniciatives com el seu Taller d'Enologia, per apropar als sumillers el treball dels enòlegs; la presència activa en el certamen El Nas d'Or o els Cursos per a Entusiastes del Basque Culinary Center. Segons ha expressat Elena Adell, enòloga d’Azpilicueta, "la iniciativa contribueix a estendre l'amor pel vi a un grup de joves promeses de la gastronomia i apropar-los al món de l'enologia, a més de donar-los l'oportunitat d'accedir a un important suport econòmic per poder completar la seva formació en un centre de referència com és el Basque Culinary Center".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada