dimecres, 8 de maig del 2013

Jornada per difondre la recerca que es fa a Catalunya en enologia i viticultura



L’àrea d’Enologia del Campus d’Excel·lència Internacional Catalunya Sud (CEICS) ha organitzat una jornada per difondre la recerca que es fa a Catalunya en enologia i viticultura, així com en altres aspectes relacionats. Actualment, a Catalunya hi ha uns 20 grups d’investigadors que treballen majoritàriament en temes científics centrats en la vinya i el vi, i a banda es calcula que hi ha uns 40 grups o investigadors més que aquests darrers anys han publicat treballs relacionats amb diferents aspectes que tenen l’enologia i la viticultura com a tema central.
            El programa de la jornada, que es farà el 4 de juny, s’ha dissenyat de manera que es puguin presentar els últims treballs de recerca que s’han desenvolupat arreu del país en aquestes àrees. Per això s’organitzaran xerrades a través de les quals es donaran a conèixer, de manera resumida, la recerca actual en els diferents àmbits: viticultura, química i tecnologia enològiques, microbiologia enològica i vitícola i altres aspectes (vi i salut, enoturisme, medi ambient, economia i societat). Fins al moment, s’han recollit més de 40 propostes de pòsters de treballs de recerca duts a terme aquests darrers anys sobre els diferents aspectes relacionats amb enologia i viticultura a Catalunya, que s’exposaran a la Facultat d’Enologia de la URV, on es farà la jornada.
            La jornada la inaugurarà José Miguel Martínez Zapater, un investigador de prestigi internacional en genètica de la vinya, i es completarà amb una jornada informativa i col·loqui sobre el Programa de Doctorats Industrials, a càrrec de Marta Capellas, coordinadora de la proposta del Doctorat Industrial en Alimentació a la UAB. El subcampus d’Enologia del CEICS el coordina el doctor Albert Bordons i en formen part, a banda de la URV, el Parc Tecnològic de la Vinya i el Vi i l’Institut d’Investigació Tecnològica Agroalimentària (IRTA). També hi col·laboren les denominacions d’origen i algunes empreses vitivinícoles, i molt aviat entraran a formar-ne part l’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi) i l’Agrupació d’Empreses Innovadores (Innovi).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada