dimecres, 8 de maig del 2013

Congrés Internacional d'Agricultura Biodinàmica, el dia 16 a Vilafranca


L’Auditori Municipal de Vilafranca del Penedès acollirà de tres quarts de nou del matí a les dues de la tarda del 16 de maig la primera edició d’un Congrés Internacional d'Agricultura Biodinàmica. El congres l’inaugurarà el president d’Innovi, Jaume Gramona.

 Obrirà la jornada a les nou el matí Jean Michel Florin amb la intervenció titulada ‘La Naturalesa de la Vinya: Mètode Goetheanum i perspectives de la Viticultura Biodinàmica del futur’.
 Florin  és membre de l’Institut d’Investigació del Goetheanum (Dornach) de Suïssa. És formador en Agricultura Biodinàmica a l’Universitat de Colmar i dfirector de la Secció d’Agricultura a l’Universitat lliure de Goetheanum.

A les deu del matí intervindrà Julio Arroyo amb la conferència ‘Agricultura Biodinàmica avui en dia. Apunts sobre certificació Demeter'. És
 president de l’Associació d’Agricultura Biodinàmica d’Espanya.

 A dos quarts d’onze del matí serà el torn de Georg Meissner, que parlarà d’’Investigació en Viticultura Biodinàmica’.
 Meissner  és viticultor i investigador a Geisenheim.

 A les dotze del migdia serà el torn de Jordi Querol, amb la intervenció titulada ‘El Compost Biodinàmic, com  base de la viticultura biodinàmica'. Querol és assessor tècnic agrícola biodinàmic i president de l’Associació Terradinàmica de Catalunya.

A la una eel migdia Valentin Blattner parlarà de ‘Varietats auto-resistents o viticultura ecològica’.

 A dos quarts de dues hi haurà una tabula rodona dels ponents per respondre a  les qüestions possibles.

 Finalment, a les dues tancarà eñl congrés l’alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull.

Tot i que la jornada és gratuïta (Innovi no té afany de lucre), es demana una aportació voluntària als assistents com a col·laboració per a les despeses de la jornada. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada