dijous, 9 de maig de 2013

Jornada a l’entorn de la petjada de carboni en l’elaboració dels vins de la comarca del Priorat, demà a Falset



El Vitec, el Parc tecnològic del vi de Falset, acull demà divendres una jornada on es debatrà a l’entorn de la petjada de carboni en l’elaboració dels vins de la comarca del Priorat. En aquesta jornada es vol donar a conèixer el projecte ‘+ vino – CO2’ (13 cellers de tota Espanya calculant la seva petjada de carboni). Amb aquest projecte (http://www.masvino-co2.es/) es pretén “revaloritzar la viticultura i la seva aportació al medi ambient”. A més de donar informació pràctica i d’explicar la importància de la petjada de carboni en els vins, es difondrà la seva metodologia de càlcul. S’explicarà el funcionament i utilitats de l’eina de càlcul i s’informarà dels avantatges competitius d’optar per una estratègia de producció sostenible. Durant la pausa de mig matí, es destinarà un espai de xarxa de treball per a facilitar l’establiment de contactes professionals entre els que ho desitgin, podent portar el material que cadascú consideri; targes, tríptics, etc. Hi intervindran els elaboradors Joan Ignasi Domènech (Vinyes Domènech) i René Barbier (Clos Mogador). Donaran la benvinguda als assistents el director dels Serveis Territorials del DAAM a Tarragona, Anton Ballvé. I la gerent del Consorci Leader Priorat-Baix Camp, Clara Santiveri, a les nou del matí. El director general de Desenvolupament Rural del DAAM, Jordi Sala, clourà la jornada a les dues de la tarda.

Programa:


9.00 h Benvinguda
Sr. Anton Ballvé, director dels Serveis Territorials del DAAM a Tarragona.
Sra. Clara Santiveri, gerent del Consorci Leader Priorat-Baix Camp.
9.30 h Presentació del projecte “ Más Vino Menos CO2 ”: 13 cellers de tota
Espanya calculant la seva petjada de carboni
Sr. Francisco Campo, IK Ingeniería; i Sra. Olatz Unamunzaga, Neiker Tecnalia
9.45 h Perquè és important per a un celler conèixer l’impacte dels seus vins en
el canvi climàtic? Com fer del compromís ambiental un avantatge
competitiu? Oportunitats de l’eco-disseny i l’eco-innovació
Sr. Francisco Campo, IK Ingeniería.
10.15 h Com es calcula la petjada de carboni en el vi? Metodologia,
desenvolupament i resultats del projecte “ Más Vino Menos CO2 ”
Sra. Marina Acosta, IK Ingeniería.
11.15 h Pausa / cafè – Xarxa professional
11.45 h Què fem després del càlcul de la petjada de carboni? Estratègies i
accions de millora ambiental en el celler
Sra. Olatz Unamunzaga, Neiker Tecnalia.
12.45 h Experiències en els cellers de la Comarca del Priorat:
Sr. Joan Ignasi Domènech, Vinyes Domènech, SCP.
Sr. René Barbier Ferré, Celler Clos Mogador.
13.30 h Cóm simplificar el procés? Aplicació gratuïta pel sector vitivinícola, una
eina pràctica i àgil
Sra. Marina Acosta, IK Ingeniería.
13.50 h Precs i preguntes
14.00 h Cloenda de la Jornada
Sr. Jordi Sala, director general de Desenvolupament Rural del DAAM.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada