Ferran Centelles, sumiller de elBulli durant més de deu anys, és el nou delegat a Espanya de Jancis Robinson, crítica de vins de fama mundial. Col·laborador de Outlook Wine i de Wineissocial, Centelles és, des d'avui, l'expert en vins de Robinson a Espanya, des d'on col·laborarà com a especialista i crític dels vins que aquí es produeixen, tastant-los i valorant-los “amb la professionalitat que li caracteritza”, segons s’ha informat en un comunicat. En l'article de Robinson anunciant la incorporació de Ferran Centelles al seu equip, la crítica reconeix la seva admiració pel sumiller i pel “pur entusiasme pel vi” que desprèn. En aquest nou projecte, en el qual pren el relleu de Luis Gutierrez, Centelles entra a formar part de l'ampli grup de col·laboradors que Jancis Robinson té al voltant del món, entre els quals destaquen Julia Harding, Richard Henning, Bufona Murphy, Alder Yarrow o Walter Speller, entre altres.
Sense connexió
familiar amb la viticultura, Ferran Centelles (Barcelona, 1981) va descobrir el
vi als restaurants. Amb el viu record de la primera aroma que va reconèixer en
una copa, el de pètals de rosa en una ampolla de muscat, del Penedés, el 1999
Centelles va començar a treballar a elBulli com a cambrer mentre estudiava
viticultura i enologia, fins que el 2001 va exercir de sumiller i va entrar a l’Escola
de Restauració i Hoteleria de Barcelona i en el Wine & Spirits Education
Trust de Londres. Després d'haver-se format internacionalment, Centelles va
decidir començar com a educador a l'Escola de Sommeliers de Barcelona i el 2006
va obtenir el Premi Ruinart al Millor Sumiller d'Espanya. Anys després, va
fundar Outlook Wine, un projecte centrat a educar i formar sobre el vi, i Wineissocial,
una xarxa social dedicada a compartir experiències relacionades amb el vi.
Actualment, és jurat en nombroses competicions internacionals de vi i ha participat
en les subhastes de elBulli a Hong Kong i Nova York per recaptar fons per elBulli
Foundation.
Jancis
Robinson (Carlisle, 1950) és una de les crítiques de vi més reconegudes a
nivell mundial. Autora de més de 20 llibres i d'una de les webs més importants
de crítica i opinió independent de vi, www.jancisrobinson.com, Robinson és Master
of Wine i col·laboradora en prop de 20 programes de televisió. La seva passió
pel vi li va arribar a Oxford mentre estudiava matemàtiques i filosofia, però no
va ser fins a passar un any a la Provença envoltada de vinyers que va decidir
que havia de dedicar-se a aquest món. Actualment, escriu diàriament en el seu
web, reconeguda com a Website de l'any per Louis Roederer International Wine Writers
Awards 2010, i setmanalment pel Financial Estafis. El 2003 va rebre un OBE
atorgat per la reina d'Anglaterra, i actualment és també consellera del seu
celler.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada