dimecres, 8 de maig del 2013

El cicle Biblioteques amb DO, aquest mes a Falset


La Biblioteca Salvador Estrem i Fa de Falset du a terme aquest mes de maig les activitats corresponents al cicle Biblioteques amb DO que, al llarg d’aquest any, organitzen les biblioteques de la Xarxa de la Generalitat de Catalunya emplaçades en zones vitivinícoles. Amb el suport dels serveis bibliotecaris regionals i dels cellers de cada territori, les biblioteques són les encarregades de programar un seguit d’activitats i perquè assoleixin les fites desitjades, s’ha comptat amb la col·laboració d’institucions de renom literari o vinícola com ara la Institució de les Lletres Catalanes, del Centre Quim Soler, de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi) i de Vinseum. Aquestes són les activitats programades.
-Demà dijous, 9 de maig. Trobada mensual del Club de Lectura de la Biblioteca. Es parlarà del llibre El Silenci de les vinyes, de Gisela Pou, i seguidament es farà una introducció al tast de vins a càrrec de la DO Montsant.
-Divendres 10 de maig, a les 19.30h. Els Poemes del vi, recital a càrrec de Josep Pedrals. Es realitzarà un tast del vi Font de la Figuera, del Celler Clos Figueras (DOQ Priorat). Acte organitzat en col·laboració amb el Centre Quim Soler de la Literatura i el Vi.
-Diumenge 12, Camins del Vi, caminada comentada entre vinyes, en relació al llibre ‘Els camins del vi i de l’oli del Priorat’. En col·laboració amb el celler Torres. Inscripcions a la Biblioteca (places limitades).
-Divendres 17 de maig a les 6.30 a la Biblioteca (públic infantil). Taller de manualitats amb taps de suro.
-Divendres 24 de maig a les 8 del vespre. Amb motiu de dues efemèrides locals (120 anys de l’arribada de la fil·loxera al Priorat i de l’última execució pública de Catalunya a Falset), lectura del monòleg teatral ‘Nicomedes, el verdugo en la taberna’ de Toni Orensanz (a càrrec d’Oriol Grau), que recupera les intervencions que, a l’època, feia el botxí Nicomedes Méndez en una taverna. L’acte tindrà el seu inici a la Biblioteca, amb un breu recorregut pels espais de la història i es desenvoluparà al Castell del vi de Falset, on el 1893 va tenir acte l’execució fatal a càrrec de Nicomedes Méndez. Places limitades. Inscripcions a la biblioteca. Tastet de vi de la cooperativa Falset-Marçà durant la lectura.
-A partir del 10 de maig a la Biblioteca, exposició dels dibuixos guanyadors del Concurs de dibuix DO Montsant- Biblioteca Salvador Estrem i Fa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada