La segona edició de la potenciada
fira vinícola Temps de Vi aixeca el teló el pròxim dimecres, 15 de maig, al
restaurant Marejol del passeig de Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú. L’acte,
obert a tothom, servirà per presentar els principals actes i novetats d’una
fira que enguany compta amb grans tastos. La presentació, que s’iniciarà a les
vuit del vespre, inclourà una conferència sobre els vins de proximitat, els del
Garraf i el Penedès, que anirà a càrrec d’un servidor. Després de la
conferència, l’enòleg vilanoví Oriol Guevara dirigirà un tast de vins del
Massís del Garraf. A l’acte s’hi han convidat els representants municipals
vilanovins i la premsa, així com a diversos representants del món del vi. La
presentació, que inclourà un piscolabis informal, amb pernil i formatges, s’obre al públic en general per 15
euros.
Temps de Vi no
viurà el gruix dels actes fins al primer cap de setmana de juny. Abans hi ha un
tast ben singular el dijous 30 de maig a càrrec del celler de prestigi Alemany
i Corrio, de Vilafranca del Penedès. Els seus propietaris, la parella d’enòlegs
formada per Irene Alemany i Laurent Corrio, oferiran un tast amb tres dels seus vins més destacats.
Durant el tast, que començarà a les vuit del vespre a la terrassa de la plaça
Lledoners de la braseria La Treva de la Geltrú, també es presentarà el primer vi natural
(sense sulfurós afegit) d’aquest celler de garatge. S’ha batejat provisionalment
com a Mans i peus 2012. També es tastarà una altra novetat, l’anyada del 2012
del xarel·lo Principia Mathematica, el Pas Curtei 2011 i l’imponent Sot Lefriec
2007. Després del tast d’Alemany i Corrio, que s’ofereix per 15 euros amb pica-pica, es maridaran cigars
havans amb grans brandis de Mascaró (Ego i San Narciso) a la terrassa de la
plaça Lledoners.
El dia 31 de
maig, la jornada inaugural dels estands a la Rambla, es farà un tast vertical
dels vins de Jean Leon amb Mireia Torres i joies històriques al restaurant Marejol. Aquest tast
s’ofereix per 35 euros i inclourà un pica-pica.
El dissabte 1
de juny serà el torn del gran tast-sopar de Freixenet, també al restaurant
Marejol. El director de Comunicació i el director tècnic de Freixenet, Pere
Bonet i Josep Bujan, presentaran vuit caves de gamma alta en un sopar que s’ofereix per 50 euros. Per
acabar amb els grans tastos, el diumenge 2 de juny, a les dotze del mig¡dia,
salparà un catamarà on es faran degustacions dels caves d’Agustí Torelló Mata.
La capacitat per participar ebn aquest tast en alta mar és per a un centenar de
persones. S’ofereix per 70 euros.
Ja han
confirmat la seva assistència a la fira els cellers Avgvstvs, Vilarnau, Juvé y Camps, Torre Blanca,
Avinyó Caves, Albet i Noya, Esteve
i Ferron, Coma Romà, Castellroig-Sabaté i Coca, Mascaró, Oliver Batllori,
Descregut, Covides, Mas Codina, Torre del Veguer, Alsina Sardà, Can Roda, Can
Ramon, Rovellats, Llopart, Agustí Torelló Mata, Naveran, Cercavins, St
Joannes, Torelló, Maset del Lleó i
Hugas de Batlle. L’organització posarà a disposició una copa Riedel i quatre
consumicions de vi per 8 euros (copa i dues consumicions de vi i dues
consumicions gastronòmiques per 12 euros).
Les inscripcons a tots els actes
es poden fer a info@tempsdevi.cat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada