José Peñín i Carlos
González van explicar dilluns passat a Monvínic les bondats de la Guía Peñín i
els criteris d’”objectivitat” que hi apliquen, reconeixent, això sí, que no són
“robots”. Carlos González va arribar a
afirmar que “tastem sense components d’emoció”. José Peñín i Carlos González van
ser els encarregats de dirigir el tast ‘Tresors per Descobrir: una Nova Visió
dels Vins Espanyols’, una sessió que va comptar amb la col·laboració de la gran
sumiller Isabelle Brunet però que no va ser res de l’altre món. Van presentar a
un Monvínic ple de gom a gom vins espanyols ben poc freqüents però que, segons
afirmen, “mereixen ser descoberts”.
Van desfilar les escasses varietats albarín,
merseguera, albillo, parraleta, trepat, brancellao, merenzao, maturana tinta,
sumoll i garnatxa tintorera. Els vins que es van tastar van ser: Gatzara Conca
de Barberà Gatzara 2011; Bernabé Navarro Alicante La Viña de Simón 2011; Marañones
Madrid Picarana 2011; Dominio do Bibei Ribera Sacra Brancellao 2008; Algueira Ribera Sacra Merenzao 2010; Pago los Balancines Ribera del Guadiana
Salitre 2009; Dominio del Urogallo Asturias Cangas Pésico 2011; Puiggròs
Catalunya Signes 2010; Juan-Carlos
Sancha Rioja Ad Libitum 2011 i Sers Somontano Sèrs Singular 2010.
Em va agradar força el trepat d’Anton
Castellà, un trepat de llibre tot i ser fruit d’una anyada càlida. Mostrava nítidament
les varietals notes de rosa i pebre. El vi que més em va interessar va ser
Algueira, un molt interessant proposta de la Ribira Sacra que es mostrava
fruitós, fresc i cítric. És un vi amb gran potencial d’envelliment.Va sorprendre força, també, la garnatxa tintorera de Pago los Balancines. Destacava per la concentració i per les notes a fruita (cassís i melmelada de gerds), xocolata i terra humida. És rodó però considero que li manca frescor i elegància.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada