Els restauradors de la Cerdanya
acolliran demà dimecres 15 de maig la presentació de les novetats del vins de
la DO Pla de Bages, presentació que es farà al Camp de Golf de Fontanals de la
Cerdanya. Els 12 cellers que representen
la DO Pla de Bages (Bodegas Abadal, Can Serra dels Exibis, Celler Cooperatiu
d’Artés – Artium, Celler Cooperatiu de Salelles, Celler El Molí - Collbaix,
Celler Solergibert, Fargas-Fargas, Més que paraules, Mas de Sant Iscle, Oller
del Mas, Vins Grau i Caves Gibert) presentaran uns productes de variada gamma,
des de vins de recent elaboració, joves procedents de la darrera collita, fins
als criances i reserves.
L’objectiu de
jornades com aquesta és que els professionals de la restauració, mitjans de
comunicació, botigues especialitzades i prescriptors, estableixin contacte amb
el mateix elaborador, i de primer mà coneguin els elements diferenciadors d’uns
productes singulars i de gran qualitat. La climatologia, la peculiaritat del
sòl, el picapoll, entre d’altres són elements diferenciadors d’una denominació
d’origen que produeix vins d’una marcada personalitat, molt lligada a la terra
on es cultiva. Des de fa poc temps, la DO Pla de Bages està treballant la
introducció de noves varietats autòctones, com el picapoll negre, el mandó i el
sumoll. La jornada que s’iniciarà
a les 17.30h, comptarà amb la presència de dos crítics gastronòmics del
col·lectiu ‘5 a taula’ i Valentí Roqueta, president de la DO Pla de Bages. Un
cop finalitzada la primera part es procedirà a la degustació i workshop dels 12
celler.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada