dimarts, 14 de maig del 2013

La DO Pla de Bages desembarca demà a la Cerdanya


Els restauradors de la Cerdanya acolliran demà dimecres 15 de maig la presentació de les novetats del vins de la DO Pla de Bages, presentació que es farà al Camp de Golf de Fontanals de la Cerdanya. Els 12 cellers que representen la DO Pla de Bages (Bodegas Abadal, Can Serra dels Exibis, Celler Cooperatiu d’Artés – Artium, Celler Cooperatiu de Salelles, Celler El Molí - Collbaix, Celler Solergibert, Fargas-Fargas, Més que paraules, Mas de Sant Iscle, Oller del Mas, Vins Grau i Caves Gibert) presentaran uns productes de variada gamma, des de vins de recent elaboració, joves procedents de la darrera collita, fins als criances i reserves.
L’objectiu de jornades com aquesta és que els professionals de la restauració, mitjans de comunicació, botigues especialitzades i prescriptors, estableixin contacte amb el mateix elaborador, i de primer mà coneguin els elements diferenciadors d’uns productes singulars i de gran qualitat. La climatologia, la peculiaritat del sòl, el picapoll, entre d’altres són elements diferenciadors d’una denominació d’origen que produeix vins d’una marcada personalitat, molt lligada a la terra on es cultiva. Des de fa poc temps, la DO Pla de Bages està treballant la introducció de noves varietats autòctones, com el picapoll negre, el mandó i el sumoll.  La jornada que s’iniciarà a les 17.30h, comptarà amb la presència de dos crítics gastronòmics del col·lectiu ‘5 a taula’ i Valentí Roqueta, president de la DO Pla de Bages. Un cop finalitzada la primera part es procedirà a la degustació i workshop dels 12 celler.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada