L’Agrícola Sant Josep de Bot
(Terra Alta) acaba de presentar la collita 2012 del seu Clot d’Encís rosat. A diferencia de la resta de vins
d’aquesta marca, elaborats majoritàriament amb garnatxes, aquest vi està
obtingut a partir d’un cupatge protagonitzat per la syrah. Des d’aquest celler
cooperatiu s’afirma que “la seva elaboració parteix d’una verema sana i amb un
punt de maduració del gra força diferent a l’habitual en un vi negre. Tant la syrah,
com la garnatxa negra – minoritària en el cupatge – s’elaboren per separat,
seguint les tècniques tradicionals per l’obtenció de vins rosats amb
denominació d’origen protegida”. D’aquesta collita se’n han obtingut 28.000 ampolles
de ¾ de litre, envasades a primers de febrer. S’afegeix des de l’Agrícola Sant
Josep que “es tracta d’un vi de color roig pàl·lid, molt varietal i amb un pas
de boca sec, fresc i ampli. Aquestes característiques fan d’aquest rosat un vi
adequat i refrescant com a aperitiu, però també resulta molt versàtil per
acompanyar entrants i plats poc elaborats”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada