dissabte, 4 de maig de 2013

Es presenta el "fresc i ampli" rosat Clot d’Encís 2012


L’Agrícola Sant Josep de Bot (Terra Alta) acaba de presentar la collita 2012 del seu Clot d’Encís rosat. A diferencia de la resta de vins d’aquesta marca, elaborats majoritàriament amb garnatxes, aquest vi està obtingut a partir d’un cupatge protagonitzat per la syrah. Des d’aquest celler cooperatiu s’afirma que “la seva elaboració parteix d’una verema sana i amb un punt de maduració del gra força diferent a l’habitual en un vi negre. Tant la syrah, com la garnatxa negra – minoritària en el cupatge – s’elaboren per separat, seguint les tècniques tradicionals per l’obtenció de vins rosats amb denominació d’origen protegida”. D’aquesta collita se’n han obtingut 28.000 ampolles de ¾ de litre, envasades a primers de febrer. S’afegeix des de l’Agrícola Sant Josep que “es tracta d’un vi de color roig pàl·lid, molt varietal i amb un pas de boca sec, fresc i ampli. Aquestes característiques fan d’aquest rosat un vi adequat i refrescant com a aperitiu, però també resulta molt versàtil per acompanyar entrants i plats poc elaborats”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada