dimecres, 1 de setembre de 2010

Un pregoner ben especial a Sant Sadurní


Enguany les Fires i Festes de Sant Sadurní comptaran, dilluns que ve, amb un pregoner ben especial, l'home que més ha fet per internacionalitzar el cava, tota una figura.

Josep Ferrer i Sala, president d’honor del Grup Freixenet, farà dilluns el pregó de les Fires de Sant Sadurní

L’Ajuntament de Sant Sadurní ha confiat el pregó de les Fires i Festes 2010 a Josep Ferrer i Sala, possiblement el sadurninenc de major projecció internacional. L’acte tindrà lloc el proper dilluns, 6 de setembre, a les 8 del vespre, a la plaça de l’Ajuntament. Amb Ferrer continua la tradició instaurada durant la llarga estada de Joan Amat a l’alcaldia d’escollir com a pregoner a una persona o entitat de la vila. Segons ha transcendit, el principal responsable del creixement i el prestigi de Freixenet està il·lusionat amb l’encàrrec de fer el pregó de les festes de Sant Sadurní, el municipi que ell ha ajudat a donar a conèixer arreu del món.
Nascut a la capital del cava fa 84 anys, Josep Ferrer és el president d’honor del Grup Freixenet des del 1999. Es va incorporar a l’empresa familiar l’any 1947 i va exercir d’apoderat general entre el 1957 i el 1978, l’any en el qual va ser designat director gerent i president de la companyia. Des de la seva fundació, l’any 1999, és també president de la Fundació Privada Ferrer Sala-Freixenet, un trampolí des del qual desplega una important tasca de mecenatge que li ha reportat nombrosos guardons, com ara el Premi Juan Lladó i el Premi Montblanc de la Cultura. A nivell local destaca la seva feina com a president de la Fundació del Col·legi Sant Josep, sense oblidar el patrocini que la seva empresa fa anys que dóna a l’equip d’hoquei del Noia i el suport ofert a moltes altres iniciatives culturals de la vila. Creu de Sant Jordi atorgada per la Generalitat el 1988, ha estat nomenat diverses vegades empresari de l’any i el 2004 va rebre, de mans del rei Joan Carles I, la medalla d’or al mèrit al treball. Entre d’altres, és membre del Patronat de la Fundació Príncep d’Astúries, del Patronat del MACBA i del Patronat d’ESADE. També és president del Consell Social de la Universitat Internacional de Catalunya i vicepresident del Consell de Mecenatge de la Fundació del Gran Teatre del Liceu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada