dimarts, 21 de setembre del 2010

Més sobre el Saló del Cava


Durant el dia d'avui he pogut llegit diversos comentaris i noticies elogioses, com la que signa la meva amiga Maria Josep Jordan a la contra del diari L'Avui, sobre el Saló del Cava d'ahir al Majestic. Aquesta és la nota de premsa oficial:

Els nous caves Reserva i Gran Reserva celebren la seva posada de llarg a Barcelona

Els nous caves Reserva i Gran Reserva d'un total de 45 cellers es van presentar el dilluns 20 setembre al Saló del Cava de Barcelona, una cita patrocinada pel Consell Regulador DO Cava, a la qual van acudir més d’un miler de persones que van poder assaborir les novetats d'aquests caves amb anyada.

"Estem encantats d'haver pogut organitzar aquest esdeveniment i del gran interès que ha suscitat la convocatòria. Es tracta d'una trobada molt important per al sector del cava en què l'objectiu és donar a conèixer al públic general la gran diversitat de caves que hi ha", van coincidir la presidenta de Pimecava, Mercè Rosell, i el president de l'Institut del Cava, Joan Amat.

Aquest Saló del Cava, que va tenir lloc a l'Hotel Majestic, és el primer esdeveniment que organitzen conjuntament les dues patronals del cava: L'Institut del Cava i Pimecava.

"Estem especialment agraïts al Consell Regulador de la Denominació de Origen Cava (CRDO Cava) pel seu suport al sector", van afegir Rosell i Amat.

El CRDO Cava va ser el patrocinador d'aquest esdeveniment, que tornarà a organitzar-se la setmana que vé a Madrid, i que s'espera es repeteixi cada any en aquestes dues ciutats per donar una continuïtat i aconseguir el creixement del sector de cava.

Al saló van assistir més de 1.000 visitants entre representants d'Institucions, professionals del sector de la restauració, l'hostaleria, sommeliers, responsables de compra i distribució i alumnes d'escoles d'hostaleria i sumillería.

Entre els assistents, van estar l'expresident de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol i el director general de la Conselleria d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya, Joan Gené.

Tots els caves que es van presentar al Saló pertanyen a les categories de Reserva i Gran Reserva. Els reserves reposen un mínim de 15 mesos en ampolla, cosa que aporta a aquest tipus de cava un inconfusible toc de fruita madura. En el cas del Gran Reserva, s'ha d'esperar almenys 30 mesos de criança, una cosa que el converteix en un vi únic i diferent a tots.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada