dimecres, 22 de setembre del 2010

La Mostra de Vins de Sitges, un pas endavant encara insuficient

La quarta edició de la Mostra de Vins de Sitges, celebrada el cap de setmana passat al passeig de la Ribera, va tancar amb un augment tant de nombre de visitants com de tiquets venuts. La mostra ha rebut molta gent, 12.000 visitants, i s’hi han venut un 18% més de tiquets de tast de vi respecte a l’edició passada. Unes altres de les millores que la Mostra ha ofert aquest any, són la qualitat de les copes de vi i la situació de dues fonts per poder netejar aquestes copes entre tast i tast. Tot plegat en un marc molt encertat a tocar de la platja, on es va fer una escultura de sorra amb motiu de la Festa de la Verema sitgetana. Fins i tot durant la jornada de dissabte, tot i el mal temps, la Mostra va rebre molts visitants.
La iniciativa ha estat patrocinada per Torres i organitzada per l’Agència de Promoció Turisme de Sitges, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Sitges i el Consell Comarcal del Garraf. El director de Turisme de Sitges, Claes Akerblom, ha manifestat que "estem molt contents amb els resultats obtinguts, no només per l’èxit de venda de tiquets, sinó per l’acceptació de l’esdeveniment per part del públic".
La diluïda imatge que oferien dins la Mostra els vins del massís del Garraf, que escenificaven la seva divisió en diversos estands, va ser un dels elements més negatius d’una Mostra que ha millorat notablement respecte edicions anteriors en aspectes com la copa emprada per a les degustacions, la Degustazione de la prestigiosa marca Riedel. Torres continua tenint una clara preeminència en una Mostra que manté poca difusió i on les aglomeracions en moments punta impedeixen gaudir correctament del vi.
Els cellers participants a la Mostra de Vins han estat Torres, Miguel Torres Chile, Can Ràfols dels Caus, Montau de Sadurní, Finca Valldosera, Finca Viladellops, Torre del Veguer, Vega de Ribes, Valldolina, Can Ramon Viticultors del Montgròs, Caves i Vins Jaume Giró i Giró, RTG Iberius Wines, la Fundació Ave Maria i ell Celler de l’Hospital Sant Joan Baptista amb Malvasia de Sitges. També hi ha participat La Vinya, on es venien brots de vinya per plantar, i hi hagut dos expositors per als tastos gastronòmics, la Xarcuteria Mauricio i Forn Franquesa.

Polèmica per l'absència del govern municipal

La Festa de la Verema s’ha dedicat enguany a la ciutat mexicana de Guadalajara. Diumenge, al dinar ofert per la família Torres als convidats, va assistir la cònsol mexicana a Barcelona, Francisca Méndez Escobar, però cap membre del govern municipal sitgetà, a qui representava el director de Turisme Sitges. L’absència va ser lamentada en el seu parlament pel president de Torres, Miquel A. Torres, per a qui Sitges és "una vila magnífica" i "una perla del Mediterrani".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada