dilluns, 20 de setembre del 2010

Els conreus del Castell de Subirats al llarg de 1.000 anys


Aquest cap de setmana Subirats (11 del matí de dissabte) ofereix una nova activitat que té com a principal interès mostrar la relació dels rectors de la parròquia amb els pagesos i els seus conreus al llarg dels 1.000 anys d’història del monument, que és el primer castell documentat del Penedès. Per a més informació: Patronat de Turisme de Subirats
Estació RENFE de Lavern, s/n
08739 Subirats
Tel. 93 899 34 99
info@turismesubirats.com
www.turismesubirats.com


Durant el mes de setembre se celebren arreu d’Europa les Jornades Europees del Patrimoni, una iniciativa del Consell d’Europa per a donar a conèixer als ciutadans el patrimoni arquitectònic monumental del seu territori. A Catalunya són el proper cap de setmana i amb aquest motiu el proper dissabte 25 de setembre, a les 11 hores, el Castell de Subirats amb el suport del Patronat de Turisme de Subirats ofereix a tots els visitants un recorregut especial. Dins també de la proposta “Viu la Verema a Subirats, Capital de la Vinya” que es desenvolupa durant els mesos de setembre i octubre, s’explicarà abastament la relació dels rectors de la parròquia amb els pagesos i els seus conreus al llarg dels 1.000 anys d’història del monument, primer castell documentat del Penedès. Es poden consultar les activitats proposades durant la Verema al web www.turismesubirats.com.


Cal recordar que el Castell de Subirats – Santuari de la Mare de Déu de la Font Santa ofereix des del passat novembre una visita guiada diària de 90 minuts que es realitza de dilluns a dissabte amb inici a les 11 hores. També es poden fer visites de grup en altres horaris a determinar prèviament. El Patronat de Turisme de Subirats dóna suport a l’itinerari que ha ideat el Mossèn Josep Raventós, per tal de dónar a conèixer els aspectes culturals i espirituals d’aquest espai. Un indret de gran bellesa exterior i punt de vista panoràmic privilegitat, del qual es desconeixia en bona part el seu interior testimoni d'una rica història. Cal remarcar que Mossèn Josep Raventós és el 103è Rector de Sant Pere de Subirats i impulsor de les obres de restauració del Castell i del Santuari des de l’any 1971. La visita és plena d’autenticitat i de coneixement de l’indret, així com dels seus pobladors al llarg de la història. El recorregut inclou l’exposició “Terra de Marca” sobre Castells de Catalunya a la “Sala del Mil.liari”, espai on s’exposa una pedra mil.liària de la Via Augusta amb gairebé 2.000 anys d’antiguitat que va ser reconvertida en sarcòfag.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada