dimecres, 22 de setembre del 2010

Collita molt bona al Penedès???


La DO Penedès ha considerat que a dia d’avui la collita serà molt bona en quantitat i en qualitat. Així ho ha indicat Josep Ribas, el director del Consell Regulador de la DO (situat en el centre de la fotografia que acompanya aquesta entrada), aquest dimecres al celler vendrellenc Avgvstvs. El gran temor dels pagesos ha estat la inestabilitat en la climatologia, fenomen que pot fer alterar les pautes de verema i haver de collir raïm abans que obtingui una maduració completa. Algunes varietats volen una maduresa fenòlica i des de la DO hem demanat calma alhora de collir, diu Ribas. Ara ja s’han recollit 133 milions de quilos de raïm. Al Penedès es poden recollir 240 milions de quilos de raïm, un 10% més que l’any passat. D’aquesta producció, 50 milions són per la DO. Penedès, entre un 30 i 40% del total, el 55% va a la DO Cava i el 10% restant a la DO Catalunya. Jo no estaria gaire d'acord amb l'apreciació feta per Ribas. Considero que els problemes de mildium i botritis que han patit varietats com la blanca macabeu, que és molt productiva, fan pensar en una collita més aviat regular, especialment pel que fa a la qualitat. El mateix president de la patronal Institut del Cava, Joan Amat, va afirmar aquest dimarts que la collita està sent "complicada".

2 comentaris:

  1. A quin Penedès viuen? No hi ha macabeus amb DO Penedès? Ha sortit en Ribas del seu despatx del centre Àgora? Que tregui en nas i faci un cop d'ull als tractors que circulen....

    Entenc que cal no donar missatges negatius... però tenir els sants pebrots de dir que el 2010 serà una verema de qualitat... entre poc i masssa sisplau!!!

    ResponElimina