dijous, 23 setembre de 2010

A bodes em convides


El celler ribetà Can Ramon-Viticultors del Montgròs es troba en plena efervescències. De fet, en poques setmanes ha exhaurit el seu darrer vi (elaborat per l’enòleg i copropietari del celler, Manel Aviñó, amb tres amics) mentre anuncia la sortida al mercat d’un nou i singular escumós emparat per la DO Penedès.
El nou vi tranquil, batejat amb el suggerent nom de A bodes em convides, es va començar a comercialitzar a mitjan mes de juliol i en poques setmanes s’ha exhaurit. Només s’han elaborat 220 ampolles en format màgnum (litre i mig), que s’han comercialitzat a un preu de 25 euros. Un dels qui l’ha tastat, en companyia de familiars i amics al restaurant Tito de Vilassar de Mar, és l’entrenador del Barça, Pep Guardiola. A bodes em convides, que té vocació de continuïtat, és un blanc de l’anyada 2009 centrat en la varietat xarel·lo (58%) i completat amb viognier (40%) i malvasia de Sitges. Manel Aviñó afirma que amb aquest escàs vi volem demostrar el potencial del massís del Garraf. Afegeix que és fruit de quatre amics i un territori. A bodes em convides neix de les vinyes de Can Ramon, situades als peus del Montgròs.
D’altra banda, aquest celler de Sant Pere de Ribes ha anunciat un nou escumós emparat per la DO Penedès, un singular i original producte elaborat amb les varietats petit verdot, petit syrah, ull de llebre i sumoll. Es tracta d’un escumós de notable criança (dos anys i mig) que es comercialitzarà a un preu que rondarà els 15 euros. La seva comercialització s’espera per aquest Nadal o bé per la primavera de l’any que ve.
Manel Aviñó manifesta que tot i les dificultats actuals, el nostre objectiu és anar creixent fins assolir el nostre sostre de producció, que se situa al voltant de les 90.000 ampolles anuals. Actualment elaboren 65.000 ampolles, xifra a la qual cal afegir les prop de 6.000 ampolles que elaboren per a les finques també ribetanes Clos la Plana i Ca l’Almirall de la Font.
Can Ramon compta amb un celler situat en una finca de 45 hectàries, de les quals 20 estan plantades. El celler ha recuperat una antiga masia del segle XIV del Parc del Garraf que s’ha obert a l’enoturisme.

La fotografia (on apareixen els germans Manel i Joan Aviñó) és de Fèlix Pascual

1 comentari:

  1. CELLER DE CAN RAMON VITICULTORS DEL MASSIS DEL GARRAF EL.LABOREN VINS AL GARRAF DE GRAN QUALITAT I A PREUS MOLT COMPETENS. RQP RELACIO QUALITAT PREU MOLT BONA . GRANS PROFESSIONALS EN EL MON DEL VI

    ResponElimina